avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata la negru si inselatorie din partea firmei
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata la negru si inselatorie din partea firmei

Buna ziua,

In urma interviului pe care l-am avut cu patronul unei firme ce detine mai multe firme,a ramas definitiv ca sa fiu platita cu o suma pe firma la care am incheiat CIM si pe alta firma a ramas sa mi se incheie contract cu restul de suma.
Pe o perioada de 12 luni am primit bani de la firma a doua iar pe ultimele 5 luni nu .Tot intreband de ce nu primesc suma mi s-a raspuns ca o sa o primesc ca are ceva probleme.
Am intrebat de contract de ce nu il am si eu cu inregistrare la camera de munca si mi s-a raspuns ca nu este depus dar ca o sa-l depuna.
Pana la urma insistand sa aflu ca nu am CIM incheiat si nici banii nu-i mai primesc ptr ca firma are probleme financiare.

Raspunsul din partea administratorului a fost ca "nu aveti ce ne face ptr ca nu puteti dovedi nimic ca am platit la negru sau ca avem sa dam bani"
Ba mai mult am fost concediata din vina angajatorului de pe prima firma .

In aceasta situatie ce am de facut si daca mai recuperez banii neincasati?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: viky56 , utilizator 12:27, 15 Mai 2010
Aveti cum sa demonstrati (cu acte, pontaje, orice) ca ati lucrat pe a 2-a firma in aceasta perioada?

Presupun ca dvs va primeati banii fara sa semnati nici un stat de plata.
Aceasta este petitia pe care am depus-o la ITM-am anuntat si firma ca am sa fac sesizare la ITM deci nu ma ascund si de aceea o fac publica
Nu am nimic doveditor .Pe acest fapt s-au si bazat.Am doar actele facute de mine ptr el,o fituica zis fluturas dintr-o luna de unde reiese salariul si martori care stiu ca am lucrat ptr el.

2. O a doua petitie pe care o fac este cu privire la ne incheierea contractului de munca de catre angajator pentru perioada lucrata in cadrul firmei SC CITY DESIGN SRL cu sediul in Iasi ,strada Rediu,reprezentata unic prin PRESCORNITA EMILIAN CRISTIAN.-Firma de consultanta si manajement ,ce face parte dintr-un grup de firme.

In luna iunie 2009 am fost angajata cu CIM ptr 8 ore in cadrul unui grup de firme .O parte din salariul negociat era platit pe firma unde aveam CIM ptr 8 ore iar restul de bani trebuiau sa-mi fie achitati in urma prestatiilor mele pe alta firma.Domnul Prescornita Emilian Cristian mi-a cerut sa vin cu alta firma pe care sa-mi faca plata sau sa-mi fac firma ,pentru ca altfel nu are cum sa ma plateasca.
Eu am spus ca nu am alta firma si ca nici nu-mi fac firma si ca sa-mi incheie contract de munca cu una din firmele din grup asa cum ne-am inteles la interviu.
A ramas ca o sa vada si o sa rezolve.
Timp de 12 luni am fost platita cu suma negociata dar nu am semnat nici un contract si nu am primit nici un fluturas.(Detin totusi un singur fluturas cu suma de plata scris de mana de domnul Prescornita)
Tot timpul intrebam de contractul meu, dar primeam raspuns ca nu a avut timp sa se duca la Iasi(aveam punct de lucru in Bucuresti) dar va rezolva.
Am fost pusa sa fac tot felul de lucrari pentru care m-i se promitea sume de bani.Sume pe care nu le-am primit dar nici restul de salariu negociat .Inteband cum voi fi platita ptr lucrarile mele am primit raspuns ca prin CIM cu timp partial si ca sa nu-mi fac griji.
Am adus toate acestea la conducerea grupului de firme dar fara raspuns ,ba mai mult am fost concediata.

Fiind intr-un asa mare grup nu m-am gandit niciodata ca se va putea ajunge aici.
Sa nu am contract de munca,sa fiu inselata,sa fiu mintita,sa fiu concediata ptr ca am cerut un drept legal.CIM.,sa fiu bruscata si umilita,sa m-i se fure geanta si portofelul dupa ce m-i s-a umblat in geanta de catre Prescornita Cristian.
Astfel de caractere infecte de oameni se numesc patroni.

Fata de cele relatate ,va rog sa luati masurile legale ce se impun si totodata sa ma indrumati unde mai pot sa ma adesez ptr recuperarea banilor cuveniti

Data, Semnatura,

19.11.2009 Victorita Plesca

0769/333.636
victoriaplesca@yahoo.com

Mda. :hm:

Nu vreau sa va narui sperantele dar sa stiti ca este bine sa luati in calcul ca nu aveti amrtori. Nu stiu cati din cei care v-au vazut la lucru (colegi de-ai dvs de altfel) vor dori sa dea declaratii in fata inspectorilor ITM sau, daca va fi cazul, in fata instantei. Ptr ca toti isi vor apara locul de munca.

Era bine daca v-ati fi trecut si o adresa de corespondenta ca sa primiti raportul de control cu semnaturi.
Dar poate ca ati trecut si nu era cazul sa o faceti si pe site.
multumesc asa este
nimeni nu va fi langa mine mai ales in aceste conditii de piata si criza
Multumesc pentru sfaturi
Nimic nu se poate rezolva legal ,am incercat.
Dar am rezolvat problema in felul cunoscut pe piata...............
Sunt de parere ca adevarul invinge mereu mai devreme sau mai tarziu si asa a fost.
Cei in cauza au cedat stiindu-se cu musca pe caciula ,dar cu greu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuzul angajatorului de a intocmi contractul de munca cris-gabi cris-gabi Buna ziua, Va rog sa ma sfatuiti in rezolvarea urmatoarei probleme: - In luna februarie m-am angajat la o firma de constructii. La interviu am negociat ... (vezi toată discuția)
Deschidere proces/litigiu de munca cu angajatorul Cipsidale Cipsidale Buna ziua! Am lucrat 6 luni la o firma si din cele 6 am fost platit corect conf. CIM doar pe o luna,in rest fara nici o justificare de nici un fel am primit ... (vezi toată discuția)
E ilegal sa primesti mai multi bani decat in contractul de munca ? RoberttB RoberttB Va salut! Un angajator vrea sa incheiem un contract de munca cu salariul minim, dar el sa imi vireze in cont mai mult de atat. Intrebarea mea este daca e ... (vezi toată discuția)