avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatia de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatia de proprietari

Buna ziua , in cazul unui bloc , asociatia de proprietari (presedintele sau administratorul ) trebuie sa detina planul blocului ? Ar trebui sa existe cate un extinctor pe fiecare nivel si un plan de evacuare afisat la intrarea in bloc ? Ar mai trebui si altceva sa detina administratorul sau presedintele?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 00:54, 22 Februarie 2019
1. Un bloc trebuie sa detina Cartea Tehnica a cladirii. De obicei sub acesta denumire gasim toate planurile blocului, de la proiectare pana la ultima modificare produsa (cautati pe internet ce trebuie sa contina acesta Carte tehnica).
2. Presedintele as. prop. trebuie sa completeze "la zi" tot ceea ce se modifica in acel bloc de-a lungul timpului - dar cine o face?
3. Cu extintoarele: bine ar fi sa fie mai multe masuri pe care o as. prop. ar trebui sa le aiba in vedere in legatura cu PSI, Da si un plan de evacuare functional, interzicerea depozitarii de materiale pe casa scarii,interzicerea inchidererii/blocarii cailor de acces.
4. De fapt, daca aveti mai multe intrebari despre ce trebuie sa detina adminul sau presedintele, luati si conspectati Legea nr. 196/2018.
Succes!
Existenta cartii constructiei=cartea tehnica a constructiei este o problema care ridica dese probleme in imobilele de locuit in comun
Fie la blocurile vechi cartea tehnica s-a pierdut,fie la imobilele noi dezvoltatorul/constructorul nu a predat cartea tehnica
Daca lipseste cartea tehnica a imobilului,aceasta se poate recupera de la serviciul urbanism din primaria teritoriala care detine intreg dosarul constructiei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proiect instalatii sanitare Almaris Almaris As avea rugamintea sa ma indrumati in cazul in care ati facut demersuri pentru obtinerea proiectului de instalatii sanitare ale imobililului(blocului) unde ar ... (vezi toată discuția)
Dezvoltatorul nu vrea să ne dea cartea tehnică a imobilului. de unde putem obține o copie? razvanlupu razvanlupu Buna ziua, Suntem Asoc de Proprietari care in decurs de 2 ani incercam sa obtinem cartea imobilului de la dezvoltator ( dezvoltatorul nu doreste sub nici o ... (vezi toată discuția)
Lipsa cartea tehnica a blocului ADINABODESCU ADINABODESCU Buna ziua.Sunt presedinte al unei asociatii de proprietari la un bloc construit in 2014 in Popesti-Leordeni.Dezvoltatorul nu ne-a dat cartea tehnica a ... (vezi toată discuția)