avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... concubinajul si nu casatorie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

concubinajul si nu casatorie

buna ziua, am trait in concubinaj cu o persoana care a decedat si nu am avut copii si nici el nu a avut copii dintr-o alta casatorie. A ramas o locuinta in care stau si in prezent. Dupa 9 ani de la deces rudele vin la succesiune, eu ce drepturi am in acest caz ? Multumesc
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 14:36, 21 Februarie 2019
Din pacate, in opinia mea nu aveti niciun drept.
Buna ziua,
Daca aveti cum sa dovediti ca o parte din acea locuinta este a dumneavoastra sau ca din banii dumneavoastra ati adus ceva imbunatatiri veti putea cere sa fiti desdaunata
Daca nu aveti acte doveditoare nu aveti niciun adrept!
In Romania nu exista o lege a concubinajului, se vrea ,,FAMILIA TRADITIONALA"!
Nu va mosteniti concubinul. Luati din casa ce bunuri stiti ca va apartin si gasiti unde sa va mutati.
Concubinajul nu este asimilat casatoriei.

Nu aveti dreptul de a -l mosteni pe concubinul dvs.

Puteti prelua bunurile proprii.

Daca au fost dobandite bunuri proprietate comuna pe cote-parti, acestea se pot partaja.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi concubin Alice E. Alice E. Bună seara, Dacă două persoane au trăit în concubinaj 30 de ani din care 25 de ani în aceași locuință, ce drepturi îi revin concubinului după ... (vezi toată discuția)
Concubinaj mostenire maryl_328 maryl_328 am 66 ani si am trait in concubinaj 30 ani cu un domn care in 2008 a decedat ,in urma concubinajului a rezultat un copil care acum este major,defunctul nu a ... (vezi toată discuția)
Mostenire concubinei adrianag1974 adrianag1974 Am trait in concubinaj cu un barbat 20 de ani.El a fost casatorit iar in urma casatoriei a avut doi copii la ora actuala majori.Cand am hotarat sa stam ... (vezi toată discuția)