avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... somatie de plata
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

somatie de plata

cazul este putin mai complicat. timp de 2 ani sotul meu a fost angajat la o societate in orasul unde locuim. in acest timp, la aceasta societate s-a instalat internet de la telesat, si nefiind nimeni acolo cand s-a facut contractul, sotul meu nestiind adresa societatii si cunoscand pe reprezenatntu telesat care a intocmit acest contract a dat adresa de acasa si a si semnat in locul patronului, chiar daca la cumparator a fost trecut numele acestuia(al patronului) iar internetul a fost montat la adresa societatii. fiind un oras mic unde toti se cunosc facturile emise se duceau direct la societate, in nici un caz pe adresa noastra. in iulie anul trecut sotul meu si-a dat demisia iar din momentul acela toate facturile au ramas neachitate desi de acestea se ocupa patronul iar in ianuarie anul curent am primit pe adresa noastra un plic de la telesat, pe numele patronului, cu o factura din care reiesea faptul ca internetu nu a mai fost platit din luna in care sotul si-a dat dimisia.
ulterior a fost dat in judecata sotul meu de catre telesat pentru acele facturi neachitate. am primit si un plic pe care nu mai aparea numele patronului ci numele sotului. cum se poate solutiona aceasta problema, mai ales ca noi nu am beneficiat de nici un serviciu al firmei de internet, si asta s-ar putea dovedi cu martori si o expertiza a celor de la telesat care ar putea constata ca nu avem nici un echipament montat la adresa noastra prin care sa primim internet la ei.
Cel mai recent răspuns: ada87 , utilizator 15:23, 19 Noiembrie 2009
In cadrul procedurii de somatie de plata, daca lucrurile stau asa cum spuneti, nu aveti de ce sa va faceti griji.
Sotul dvs va depune o intampinare in care va aata ca nu datoreaza nimic acestei societati si va explica intreaga situatie de fapt. este clar ca actiunea le va fi respinsa.
In mod normal, actiunea va fi respinsa si fara ca sa va faceti vreo aparare in dosar.
Creanta nu este certa, iar caracterul cert al creantei este esential pentru admiterea unei somatii de plata.
Invocati exceptia lipsei capacitatii procesual pasive.
mai este o problema, deja a fost chemat sotul meu a fost chemat in instanta de 2 ori, prima data procesul s-a amanat din lipsa documentelor care dovedesc faptul ca serviciile au fost platite o peioada de timp, iar ulterior avocata telesatului, a venit cu facturile care dovedeau plata internetului pana in iunie anul trecut, iar noi ne-am prezentat cu acea factura care era pe numele fostului patron si pe care era trecut nr contractului, data incheierii acestuia, etc si care corespundea cu acea copie a contracului dar pe care era modificat numele comparatorului, din cel al patronului in cel al sotului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata nedatorata robertsega32 robertsega32 Am platit, din eroare, o factura de doua ori. Am incercat, pe cale amiabila, recuperarea platii nedatorate efectuate. Nu am reusit. Am facut si invitatie la ... (vezi toată discuția)
Conciliere 720/1 cod pr civ ce pot face in situatia in care OG nr.5/2001 mi se respinge si am facut conciliere in baza art. 720 indice 1/cod pr civ iar plicul (trimis recomandat) mi se ... (vezi toată discuția)
Ordonanta de plata biroticatm biroticatm Am niste facturi mai vechi neachitate la o alta societate,cu aproximativ 9 luni mi-am mutat sediul societatii mele la o alta adresa,zilele trecute am primit in ... (vezi toată discuția)