avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divorț
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divorț

Buna ziua! Pot divorța de sotul meu daca acesta este plecat in străinătate? Mentionez ca nu avem copii si nici proprietăți împreună. In cat timp se poate solutiona divortul?
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 20:20, 21 Februarie 2019
Există posibilitatea ca instanța să rămână în pronunțare la
primul termen, desigur că am avut și eu asemenea spețe, însă tot nu se termină în 2 luni, de vreme ce după depunerea acțiunii urmează comunicarea acesteia, întâmpinarea (și eventual cererea reconvențională) se formulează în 25 zile, răspunsul la întâmpinare în alte 10 zile, apoi în termen de 3 zile instanța fixează primul termen de judecată care teoretic nu poate depăși 60 zile din acel punct.
Dar poate în Constanța se aplică alte norme procedurale, în București garantat nu se termină în 2 luni însă există posibilitatea ca instanța să dea cuvântul pe fond de la primul termen, desigur!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort din vina sotului - durata proces ContSters318086 ContSters318086 Acum o luna am aflat faptul ca sotul meu ma inseala cu o prietena. Ei stau impreuna in alta tara de anul trecut din vara. Am plecat din casa si vreau sa ... (vezi toată discuția)
Divortul alexandra30 alexandra30 Daca ambele parti sunt deacord sa divorteze, cat timp va dura pana cand se va finaliza divortul, avand in vedere ca avem si un copil si ce trebuie sa fac pt a ... (vezi toată discuția)
Bună.. am primit pe data de 4 noiembrie acasă la părinții ... CatalinMuscan CatalinMuscan Bună.. Am primit pe data de 4 noiembrie acasă la părinții mei o foaie (comunicare adresa/obiectul dosarului :divorț) dacă nu ma prezint în 25 de zile, ... (vezi toată discuția)