avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1025 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort din vina sotului - durata proces
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort din vina sotului - durata proces

Acum o luna am aflat faptul ca sotul meu ma inseala cu o prietena. Ei stau impreuna in alta tara de anul trecut din vara. Am plecat din casa si vreau sa divortet dar el nu este de acord. Mi-a zis sa-l iert ca a gresit :))). Eu nu am cum sa trec peste asa ceva, sa-l iert. I-am propus sa divortam la notar dar nu vrea si din acest motiv sunt nevoita sa ajung in instanta. Mentionez faptul ca nu avem copii si nici bunuri comune dobandite in timpul casatoriei.
Cat credeti ca va dura procesul?
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 16:47, 30 Martie 2014
2-3 termene de judecata... maxim!

In primul rand, anterior introducerii actiunii de divort, trebuie sa parcurgeti etapa informarii asupra avantajelor medierii, care este obligatorie.
Ulterior, puteti formula si inregistra cererea de divort, care pana la fixarea primului termen de judecata urmeaza calea preliminara, in care partile formuleaza intampinare, raspuns la intampinare. Abia apoi se prezinta in instanta. In functie de incarcatura instantelor de judecata aceasta etapa poate dura, in medie intre 3-6 luni.


Interventie moderator
===============

Pe Forum nu este recomandabila trimiterea cu insistenta la un specialist in domeniul respectiv (avocat, contabil, etc.), care are competenta si dreptul de a practica in acel domeniu in jurisdictia unde a aparut problema in cauza.

Ultima modificare: Duminică, 30 Martie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
Depinde si de instanta. Avand in vedere si procedura cu strainatatea... s-ar putea sa dureze suplimentar.
Am avut si 8 luni intre data depunerii si data la care instanta a facut prima regularizare a cererii de chemare in judecata. Dupa prima comunicare pentru regularizarea cererii, la 8 zile din termenul de 10, mi-a anulat cererea. La o luna s-a admis cererea de reexaminare. Peste inca vreo cateva saptamani, au inceput celelalte comunicari pentru regularizare (am avut inca doua sau 3). Am un an de zile si intr-un final s-a stabilit taxa de timbru. Inca nu avem primul termen de judecata.

Eu intai l-as notifica pe sot, as arata diferenta dintre divortul de comun acprd si cel din culpa lui exclusiva, cheltuielile suplimentare, faptul ca va cheltui in plus si faptul ca unui om pe care-l iubesti trebuie sa-i dai drumul daca vrei sa-l pastrezi. :) Incercati, poate intelege.
cu cat va veti grabi mai mult cu introducerea actiunii cu atat va fi mai bine informarea privind medierea o poate face si avocatul dvs. ca sa nu aveti surpize sa vi se anuleze cererea ar trebui sa consultati un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este termenul în care se introduce cererea pe rolul instanței dupã mediere? bogdan_bucuresti1970 bogdan_bucuresti1970 Daca a avut loc astazi medierea (2 aprilie) exista vreun termen legal pana la actionarea in instanta ? As avea nevoie de un raspuns deoarece vreau sa o ... (vezi toată discuția)
Conflict munca, dosar fara termen banshee banshee Buna ziua. Am depus in septembrie 2013 un dosar la tribunal si nici pana la ora asta nu am primit un termen. Este vorba de un conflict de munca, din cate stiu ... (vezi toată discuția)
Buna seara . m-am hotarat sa deschid un proces de partaj civil ... gabr gabr Buna seara . M-am hotarat sa deschid un proces de partaj civil .m-am prezentat la un avocat iar acesta mi-a cerut toata documentatia pentru începerea ... (vezi toată discuția)