avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1774 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Care este termenul în care se introduce cererea pe ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Care este termenul în care se introduce cererea pe rolul instanței dupã mediere?

Daca a avut loc astazi medierea (2 aprilie) exista vreun termen legal pana la actionarea in instanta ? As avea nevoie de un raspuns deoarece vreau sa o actionez eu. As putea risca sa existe doua procese pe aceeasi cauza?....cat timp trebuie sa mai astept ptr ca (asa numitul) RECLAMANT are interes sa taraganeze demersul.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 02:01, 8 Aprilie 2014
nu exista niciun termen, daca aveti cerificatul de informare privind medierea puteti depune actiunea maine
Care a fost rezultatul medierii, au ajuns partile la un consens?
Daca sunt 2 procese cu aceleasi parti, obiect si cauza se vor conexa, bine asta presupune timp.
Medierea a avut loc, chemat de fosta sotie, si nu am ajuns la nici un numitor comun. Problema este ca nu stiu cat sa mai astept pana primesc "invitatia" la Tribunal si vreau sa o actionez eu. Cat trebuie sa mai astept? Trimite la aceeasi adresa unde am primit instiintarea ptr mediere(ptr. ca a trimis-o la parintii mei) sau o poate trimite la adresa de domiciliu unde eu nu stau( bineinteles cu intentia de a nu intra in posesia ei) si sa se judece in lipsa mea :) ?Cum pot verifica daca a inceput procesul sau nu? Pe portalul justitie nu a aparut nimic.

Va multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 4 Aprilie 2014
bogdan_bucuresti1970, utilizator
Domnii avocati deja au raspuns intrebarilor dvs., si anume:
1. puteti depune cererea de chemare in judecata oricand doriti
2. ati incercat deja medierea, asa ca aveti dovada informarii privind medierea
3. daca depune si fosta sotie si dvs. depuneti actiune cu aceelasi obiect, dosarele se vor conexa (adica va exista un singur dosar)

La intrebarea: " cat trebuie sa mai astept?" nu va poate raspunde decat fosta sotie.

In privinta termenului acordat de instanta, daca fosta sotie a depus deja actiunea, cu siguranta veti fi citat pentru regularizarera cererii de chemare in judecata. Regularizarea cererii inseamna ca veti primi actiunea depusa de fosta sotie pentru ca dvs. sa va puteti face apararea, aparare pe care o veti trimite catre instanta pentru ca si fosta sotie sa ia la cunostiinta despre ea. Doar dupa ce partile si-au facut cunoscute reciproc, toate motivele de fapt si de drept pe care isi intemeiaza atat pretentiile cat si apararile, inclusiv mijloacele de proba de care inteleg sa se foloseasca, se va acorda primul termen. (timp de desfasurare 2-3 luni)

In consecinta ori asteptati sa fiti citat pentru regularizarea procedurii, ori depuneti dvs. cererea de chemare in judecata.

Va multumesc ptr raspunsul punctual dar, pe portalul justitie pot exista intarzieri? Ma pot baza pe informatiile de acolo?

Alte discuții în legătură

Vacanta judecatoreasca si judecarea conflictelor individuale in munca josette2014 josette2014 Conform Legii dialogului social. Legea nr. 62/2011 Art. 212 (1) Cererile referitoare la solutionarea conflictelor individuale de munca vor fi judecate cu ... (vezi toată discuția)
Stabilirea primului termen al procesului nedelcu81 nedelcu81 Am deschis un proces de partaj judiciar ,am depus dosarul la judecatorie in data de 13.06.2014 ,dar pana acum nu avem niciun termen de judecata poate dura atat ... (vezi toată discuția)
Dosar de succesiune la judecatorie florinaaaaa florinaaaaa Buna ziua! am depus un dosar la judecatorie pentru dezbaterea unei succesiuni intre mine si cei 3 frati deoarece 2 dintre acestia nu au fost de acord sa facem ... (vezi toată discuția)