avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 907 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Stabilirea primului termen al procesului
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Stabilirea primului termen al procesului

Am deschis un proces de partaj judiciar ,am depus dosarul la judecatorie in data de 13.06.2014 ,dar pana acum nu avem niciun termen de judecata poate dura atat de mult pana iti da un termen .
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 15:29, 9 Septembrie 2014
trebuie sa aveti nervii tari.dupa ce ve-ti primi primul termen, ve-ti mai primi si altele.va dura cativa ani de zile.
Modalitatea de stabilire a primului termen de judecată este reglementată prin art. 201 Cod procedură civilă.

Instanța verifică cererea de chemare în judecată după ce o primește și, dacă este cazul, procedează la regularizarea ei. Dacă nu ați primit până acum o adresă prin care să vi se pună în vedere să depuneți anumite acte la dosar, înseamnă că nu fost cazul ca cererea dvs. să fie supusă procedurii de regularizare.

După procedura de regularizare a cererii urmează etapa scrisă a procesului. Instanța comunică cererea de chemare în judecată pârâtului, însoțită de o adresă prin care îi pune în vedere faptul că, într-un termen fixat de instanță și care nu poate fi mai mare de 25 de zile, are obligația să depună întâmpinare. Întâmpinarea va fi comunicată reclamantului, adică dvs., însoțită de o adresă prin care vi se va pune în vedere faptul că aveți obligația să depuneți răspuns la întâmpinare într-un termen fixat de instanță și care nu poate fi mai mare de 10 zile.

În termen de 3 zile de la data depunerii răspunsului la întâmpinare, judecătorul fixează prin rezoluţie primul termen de judecată, care va fi de cel mult 60 de zile de la data rezoluţiei, dispunând citarea părţilor (art. 201, alin. 3 Cod procedură civilă).

Până acum ar fi trebuit să primiți întâmpinarea. Verificați site-ul instanței.
Ultima modificare: Marți, 9 Septembrie 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vacanta judecatoreasca si judecarea conflictelor individuale in munca josette2014 josette2014 Conform Legii dialogului social. Legea nr. 62/2011 Art. 212 (1) Cererile referitoare la solutionarea conflictelor individuale de munca vor fi judecate cu ... (vezi toată discuția)
Fixarea primei zile de infatisare annaghe annaghe Buna seara, va rog sa imi raspunde-ti la o intrebare : cat timp trebuie sa treaca de la inregistrarea unui dosar in tribunal si pana la prima infatisare? Am ... (vezi toată discuția)
Dosar de succesiune la judecatorie florinaaaaa florinaaaaa Buna ziua! am depus un dosar la judecatorie pentru dezbaterea unei succesiuni intre mine si cei 3 frati deoarece 2 dintre acestia nu au fost de acord sa facem ... (vezi toată discuția)