avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 347 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Fixarea primei zile de infatisare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Fixarea primei zile de infatisare

Buna seara, va rog sa imi raspunde-ti la o intrebare : cat timp trebuie sa treaca de la inregistrarea unui dosar in tribunal si pana la prima infatisare? Am depus o contestatie la desfacerea contractului de munca, la tribunal in data de 20-10-2014 dar inca nu am primit citatie pentru proces. As dori sa stiu cam cat trebuie sa mai astept sa mi-se faca dreptate? Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: annaghe , utilizator 02:14, 1 Decembrie 2014
annaghe a scris:
(...) cat timp trebuie sa treaca de la inregistrarea unui dosar in tribunal si pana la prima infatisare?

Nu există un asemenea termen.

Instanța va comunica cererea de chemare în judecată pârâtului, însoțită de o adresă prin care îi va pune în vedere faptul că, într-un termen fixat de instanță și care nu poate fi mai mare de 25 de zile, are obligația să depună întâmpinare. Întâmpinarea vă va fi comunicată, însoțită de o adresă prin care vi se va pune în vedere faptul că aveți obligația să depuneți răspuns la întâmpinare într-un termen fixat de instanță și care nu poate fi mai mare de 10 zile.

În termen de 3 zile de la data depunerii răspunsului la întâmpinare, judecătorul fixează prin rezoluţie primul termen de judecată, care va fi de cel mult 60 de zile de la data rezoluţiei, dispunând citarea părţilor (art. 201, alin. 3 Cod procedură civilă).
Momentan va aflati in procedura prealabila. Daca nu ati aflat la depunerea contestatiei termenul in recomandare, va puteti informa pe portalul instantelor de judecata, sau la arhiva judecatoriei. Acela nu este insa si primul termen in instanta, ci reprezinta momentul in care dosarul va fi luat la studiu de catre judecator. Ulterior, urmeaza pasii enuntati mai sus, de doamna consilier juridic. Deci, mai aveti de asteptat...
Va multumesc frumos pentru raspuns !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilirea primului termen al procesului nedelcu81 nedelcu81 Am deschis un proces de partaj judiciar ,am depus dosarul la judecatorie in data de 13.06.2014 ,dar pana acum nu avem niciun termen de judecata poate dura atat ... (vezi toată discuția)
Vacanta judecatoreasca si judecarea conflictelor individuale in munca josette2014 josette2014 Conform Legii dialogului social. Legea nr. 62/2011 Art. 212 (1) Cererile referitoare la solutionarea conflictelor individuale de munca vor fi judecate cu ... (vezi toată discuția)
Un dosar înregistrat pe 21.02.2013 nu are încã termen ContSters159316 ContSters159316 buna ziua , am inregistrat un dosar - pretentii la judecatorie sect 2 , nr inregistrare la 21.02.2013 apare pe portal insa nu are termen - la rubrica sedinte ... (vezi toată discuția)