avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Care este termenul în care se introduce cererea pe ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Care este termenul în care se introduce cererea pe rolul instanței dupã mediere?

Daca a avut loc astazi medierea (2 aprilie) exista vreun termen legal pana la actionarea in instanta ? As avea nevoie de un raspuns deoarece vreau sa o actionez eu. As putea risca sa existe doua procese pe aceeasi cauza?....cat timp trebuie sa mai astept ptr ca (asa numitul) RECLAMANT are interes sa taraganeze demersul.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 02:01, 8 Aprilie 2014
Probabil ca pot exista intarzieri, in functie de volumul de cereri.
Referitor la cea de a doua intrebare, in ce sens sa va bazati pe informatia continuta in Ecris?
1. O cerere de chemare în judecată se înregistrează în ECRIS în aceeași zi în care a fost primită. În situația în care, din motive obiective, acest lucru nu este posibil, va fi înregistrată în ziua următoare.

2. Instanța va verifica cererea de chemare în judecată și, dacă este cazul, va proceda la regularizarea ei. În dosarul introdus pe rolul instanței de soția dvs. nu veți fi citat și nici înștiințat într-un alt mod de existența procedurii de regularizare a cererii.

3. După procedura de regularizare a cererii care are loc, repet, numai dacă este cazul, urmează etapa scrisă a procesului. Instanța vă va comunica cererea de chemare în judecată, însoțită de o adresă prin care vă va pune în vedere faptul că, într-un termen fixat de instanță și care nu poate fi mai mare de 25 de zile, aveți obligația să depuneți întâmpinare. Întâmpinarea dvs. va fi comunicată reclamantei, însoțită de o adresă prin care i se va pune în vedere că are obligația să depună răspuns la întâmpinare într-un termen fixat de instanță și care nu poate fi mai mare de 10 zile.

În termen de 3 zile de la data depunerii răspunsului la întâmpinare, judecătorul fixează prin rezoluţie primul termen de judecată, care va fi de cel mult 60 de zile de la data rezoluţiei, dispunând citarea părţilor (art. 201, alin. 3 Cod procedură civilă).
Nu am inteles pe ce urmeaza sa va judecati.
Daca ar fi divort inteleg ca ati vrea divortul amandoi.
Pe ce anume nu v-ati inteles?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilirea primului termen al procesului nedelcu81 nedelcu81 Am deschis un proces de partaj judiciar ,am depus dosarul la judecatorie in data de 13.06.2014 ,dar pana acum nu avem niciun termen de judecata poate dura atat ... (vezi toată discuția)
Vacanta judecatoreasca si judecarea conflictelor individuale in munca josette2014 josette2014 Conform Legii dialogului social. Legea nr. 62/2011 Art. 212 (1) Cererile referitoare la solutionarea conflictelor individuale de munca vor fi judecate cu ... (vezi toată discuția)
Dosar de succesiune la judecatorie florinaaaaa florinaaaaa Buna ziua! am depus un dosar la judecatorie pentru dezbaterea unei succesiuni intre mine si cei 3 frati deoarece 2 dintre acestia nu au fost de acord sa facem ... (vezi toată discuția)