avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1063 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Uzucapiune pe un teren intabulat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Uzucapiune pe un teren intabulat

Buna ziua,
Am moștenit de la bunici un teren cu casa iar după decesul lor am facut succesiunea fiind unic moștenitor.
Terenul a fost dintotdeauna îngrădit , si dupa preluarea proprietatii am reparat gardurile, in prezenta vecinilor bineinteles. De altfel toti vecinii....cu excepția unuia si-au intabulat terenul pe limitele de proprietate.
În 2015 acest vecin imi solicită declarație de vecinătate pentru a obține acte ( neavând decât un testament) prin O. P.
Merg la notar si ii dau declarația si el se foloseste de ea depunand dosarul cu cererea prin care recunoaste aceea suprafață si prin care cere titlu pe ea.
În 2016 casa bunicilor fiind veche fac cadastru pentru a putea cere o autorizație de renovare.
La măsurătoarea mea iese ca am teren in plus.....fac cadastrul pe o suprafață conforma cu titlu si deschid proces de uzucapiune pe diferenta. Dovedesc cu martori ca terenul este in aceasta forma de 60 de ani.
Acum incepe.....totul
Vecinul căruia i-am dat declarație de vecinătate afla normal de acest plus si ma ameninta si acuza ca acel teren este al lui ca asa are testamentul.
Ma da in judecata pentru uzucapiune invocând ca terenul in plus este al lui( desii indirect recunoaste ca e in curtea mea) si.....castiga, instanta considerand ca eu am ocupat terenul in momentul in care s-a făcut cadastrul desii se poate vedea clar ca măsurătoarea mea se suprapune peste a lui depusă pentru OP
Nu-si mai recunoaste măsurătoare si retrage dosarul de la O. P si.....imi deschide dosar penal cum ca eu I-am măsurat lui terenul, ca el nu stie nu stie, ca eu mint si ca el având în realitate mult mai mult decat. Ma rog se da neiceperea urmăririi penale.
Instanța tine cont de declarația lui cum ca el a depus cerere la OP pe o suprafață mult mai mare decat afirm eu ( de altfel cea reala) si ii da castig de cauza....
Fac apel invocand ca terenul imi apartine si e in curtea mea si mi se respinge ca nefondată
Ce pot sa fac?
Exista posibilitatea de a ma adresa Avocatului Poporului pe aceasta problema?

Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:27, 21 Februarie 2019
Mai pot face ceva?
Doar cu actele in fata se pot lamuri astfel de cazuri si cele civile în special.

Analiza de caz presupunea ca avocatul.sa examineze cauza sub toate aspectele în raport de piesele dosarului ca o instanță de control judiciar.
Asa se analizează mai intai cazul.

Probabil.a existat ceva care a stricat socoteala...

Pe uzucapiunea pierd foarte multi procesele si din cauza nestiintei.
Cine zice ca este simplu nu isi da seama...si mai toti zic ca este ceva simplu desi astazi evidența dovedește a nu este simplu...
Eu de aproape 30 de ani zic asa...de cum am inteles toate gaselitele...sub aspect teoretic
Alții doar practic au aflat...ce am inteles doar din teorie...
Nu este ceva excesiv de complicat dar nu este nici simplu...

Dreptul.civil.este foarte tehnic.
Ultima modificare: Joi, 21 Februarie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recunoastere chitanta de mana madalinbm madalinbm Buna ziua. Sunt un locuitor al sectorului 1 din Bucuresti si am o problema cu o chitanta de mana in baza careia s-a intocmit un certificat de ... (vezi toată discuția)
Cadastru - suprafata diferita. anton grigore anton grigore Am fost pusa in situatii diferita la interval de 2 ani, si anume: 1) In primul caz, suprafata din cadastru era mai mica decat cea ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune RaresLL RaresLL Buna ziua ! Va scriam acum ceva vreme despre un proces pe care vroiam sa il incep. Am sa reiau in sperata ca va ofer cat mai multe detalii. Bunica si tatal meu ... (vezi toată discuția)