avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... speta subvenții APIA titular decedat
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

speta subvenții APIA titular decedat

Buna ziua. Exista vreun demers prin care pot fi recuperați banii cu titlu de subventii APIA virati în contul titularului decedat, fara ca acesta să aibă persoane împuternicite pe cont? Au trecut peste 5 ani de la data decesului,APIA de pe plan local a fost notificata cu privire la deces, dar din pacate nu s- a dezbătut succesiunea nici pana in prezent. Banii acumulati în contul deținut la banca de către defunct reprezintă subvenții anterioare decesului+ subventie plătită ulterior decesului, deși APIA a fost informată despre acest eveniment. Este tardiv demersul intentionat a fi facut de catre un nepot/sotie?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Georgy Stancu , utilizator 12:46, 22 Februarie 2019
Documentul doveditor al cazului de deces este numai certificatul care atestă calitatea de moştenitor/certificat de moştenitor eliberat de notarul public/declaraţia de împuternicire pentru un singur moştenitor în cazul existenţei mai multor moştenitori pentru decesul beneficiarului. Asa ca fara a dezbate succesiunea nu puteti intra in posesia banilor.
Banca poate intra in posesia acestor bani cu titlu de indemnizație, daca nu au fost ridicați în decurs de un număr de X ani, deși moștenitorii vor prezenta certificatul respectiv? Aici este dilema..Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. am facut succesiunea la notar si am obtinut certificatul ... Creita Creita Buna ziua. Am facut succesiunea la notar si am obtinut certificatul de unic mostenitor al mamei mele defuncte, intrand in posesia unei sume aflate la banca. ... (vezi toată discuția)
Succesiune. am făcut succesiune după soția tatălui meu (am ... Lukas90 Lukas90 Succesiune..am făcut succesiune după soția tatălui meu (am avut împuternicire) iar la suma de bani care a avut-o la banca notarul a împărțit 1/2 cu ... (vezi toată discuția)
Drepturi autor - comercializare muzica BogdanB85 BogdanB85 Buna seara. Nu stiu daca ma adresez in locul potrivit, dar deocamdata am o intrebare: Ce trebuie sa faca urmasii unui artist decedat ca sa poata beneficia de ... (vezi toată discuția)