avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Marfa vandua in UE
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Marfa vandua in UE

Buna ziua,
O societate vinde in Italia marfa pe care o transporta in Italia insusi patronul firmei respective.Nu avem CMR ,cum se procedeaza ?
Ultima modificare: Vineri, 22 Februarie 2019
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: florymic , utilizator 16:27, 22 Februarie 2019
Buna ziua,

Banuiesc ca va intereseaza sa si facturati in regim de scutire tva.

Intocmiti factura fara tva daca justificati si faptul ca marfurile au fost transportate din Romania in Italia.
Pentru a justifica scutirea in acest caz puteti intocmi Ordinul de deplasare (delegatie) in strainatate, atasati si alte documente care sa dovedeasca transportul efectiv, cum ar fi comanda/contractul (in care se mentioneaza modalitatea de transport), receptia bunurilor de catre beneficiarul livrarii, pe factura mentionati data la care au fost livrate bunurile si, eventual, numarul de inmatriculare al autoturismului care a fost utilizat pentru transportul bunurilor.
Ultima modificare: Vineri, 22 Februarie 2019
Constantin Vera, Contabil
multumesc foarte mult !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cmr-ul este obligatoriu pentru transportul de marfa intre tarile ue misstral misstral Daca trimit o marfa din Romania in Italia , avand ca document insotitor un aviz ,mai am nevoie si de CMR? Cum pot face dovada efectuarii transportului daca ... (vezi toată discuția)
Livrare intracomunitara mariana.tucunel mariana.tucunel Bună ziua, Factura de vânzare bunuri : furnizor din Romania către un client din Italia. Marfa este livrată de către un transportator intern, din Brasov ... (vezi toată discuția)
Livrare intracomunitara transport exworks irinuka2005 irinuka2005 Buna ziua Ma puteti ajuta cu o informatie va rog? O SC platitoare tva din Romania livreaza in Germania (la fel platitoare de tva)marfa. Transportul este ... (vezi toată discuția)