pentru dl Adam Grecu
Multumesc pentru oportunismul si exactitatea raspunsului dar....
1. eu sau cativa locatari putem face o asociatie,; apropos care este nr.minim ? si cu cei care nu vor fi in asociatie ma voi judeca cu fiecare in parte....
2. poate nu am fost suficient de explicit , prin acoperis am vrut sa spun sarpanta, care este o constructie nu? care necesita proiect, autorizatie ......
3. intradevar corect este autorizatie de construire, dar cati oameni , chiar si din domeniu sau chiar in acte oficiale ( internetul este plin de acest termen si nu pareri ), folosesc acest termen, ;
De fapt nu de corecturi gramaticale sau de termeni am nevoie eu acum ci de solutii......
totusi care ar fi acelea????
Multumesc.
Adam Grecu a scris:
Sunteti un vajnic aparator al dreptatii, dar nu sunteti bine informat - adica mai pe sleau, nu cunoasteti legislatia.
Sa le luam pe rand:
1. A cui este vina ca inca nu sunteti organizati in asociatie de proprietari? Dar acum sunteti organizati in as. locatari?
2. Costurile unei lucrari, fie si de reparatie a terasei (hidroizolatie), se repartizeaza proprietarilor in cote diferite, adica proportional cu sup. locativa a fiecarei locuinte, nu ... nu s-a contribuit in cote parti egale ci semnificativ diferite...;
3. Pentru refacerea hidroizolatiei NU este nevoie de autorizatie de construire (nu de constructie);
4. NU este nevoie de proiect, ci de niste simple masuratori in vederea intocmirii unui deviz privind costurile lucrarii;
5. In vederea executarii unor astfel de lucrari, asociatiile de locatari / proprietari, nu organizeaza licitatii, ci selectii de oferte;
6. Comitetul executiv alege oferta ce-a mai avantajoasa pentru proprietari tinind cont de mai multe considerente ( calitatea materialelor, bonitatea firmei, pret, garantii);
............................................................
Aici pe forum, daca cauti gasesti mai multe topicuri pe aceasta tema - care sunt pasii de urmat pentru efectuarea unei reparatii capitate a terasei unui bloc. Daca nu gasesti, sa ne scii si noi o sa va ajutam.
Chestiunea foarte importanta este sa citesti, asa la vreme de seara Legea nr. 196 / 2018 .
Iti dorim mult succes!