avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 981 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

asociatie de proprietari

Stau intr-un bloc la etajul patru (ultimul), unde acoperisul este intr-o stare jalnica, As dori sa fac reparatiile necesare. Cum procedez? Mentionez ca in momentul de fata nu exista asociatie de proprietari legal constituita in acel bloc? Mai doresc sa mentionez ca nici la constructia acoperisului nu s-a contribuit in cote parti egale ci semnificativ diferite. De asemenea lucrarea s-a facut fara autorizatie de constructie , fara proiect , fara licitatie iar firma constructoare a fost aleasa la sugestia unui proprietar , nu de la ultimul etaj, pe considerentul ca asa vor fi cheltuieli mai mici pentru toti . Nu facture , nu garantie. Atat am putut obtine (noi de la ultimul etaj) de la ceilalti locatari de pe scara la acel moment dat.
Ultima modificare: Vineri, 22 Februarie 2019
jozsdomk, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 09:39, 27 Februarie 2019
Sunteti un vajnic aparator al dreptatii, dar nu sunteti bine informat - adica mai pe sleau, nu cunoasteti legislatia.
Sa le luam pe rand:
1. A cui este vina ca inca nu sunteti organizati in asociatie de proprietari? Dar acum sunteti organizati in as. locatari?
2. Costurile unei lucrari, fie si de reparatie a terasei (hidroizolatie), se repartizeaza proprietarilor in cote diferite, adica proportional cu sup. locativa a fiecarei locuinte, nu ... nu s-a contribuit in cote parti egale ci semnificativ diferite...;
3. Pentru refacerea hidroizolatiei NU este nevoie de autorizatie de construire (nu de constructie);
4. NU este nevoie de proiect, ci de niste simple masuratori in vederea intocmirii unui deviz privind costurile lucrarii;
5. In vederea executarii unor astfel de lucrari, asociatiile de locatari / proprietari, nu organizeaza licitatii, ci selectii de oferte;
6. Comitetul executiv alege oferta ce-a mai avantajoasa pentru proprietari tinind cont de mai multe considerente ( calitatea materialelor, bonitatea firmei, pret, garantii);
............................................................
Aici pe forum, daca cauti gasesti mai multe topicuri pe aceasta tema - care sunt pasii de urmat pentru efectuarea unei reparatii capitate a terasei unui bloc. Daca nu gasesti, sa ne scii si noi o sa va ajutam.
Chestiunea foarte importanta este sa citesti, asa la vreme de seara Legea nr. 196 / 2018 .

Iti dorim mult succes!
Ultima modificare: Vineri, 22 Februarie 2019
Adam Grecu, utilizator
Atat timp cat la nivelul imobilului de locuit in comun,proprietarii au inteles sa nu infiinteze asociatie de proprietari,problemele aferente partii comune se solutioneaza fie amaibil fie in instanta civila
Daca dv intentionati sa faceti reparatiile necesare la acoperis,pentru a preintampina situatii neplacute este de preferat sa parcurgeti procedura prealabila sa realizati proiect tehnic sa solicitati la primarie autorizatie de constructie,certificat de urbanism
Afirmati
As dori sa fac reparatiile necesare.
,inseamna ca va asumati responsabilitatea sa suportati dv integral intreg costul aferent documente +executie reparatie acoperis imobil de locuit in comun
succes !
pentru dl Adam Grecu
Multumesc pentru oportunismul si exactitatea raspunsului dar....
1. eu sau cativa locatari putem face o asociatie,; apropos care este nr.minim ? si cu cei care nu vor fi in asociatie ma voi judeca cu fiecare in parte....
2. poate nu am fost suficient de explicit , prin acoperis am vrut sa spun sarpanta, care este o constructie nu? care necesita proiect, autorizatie ......
3. intradevar corect este autorizatie de construire, dar cati oameni , chiar si din domeniu sau chiar in acte oficiale ( internetul este plin de acest termen si nu pareri ), folosesc acest termen, ;
De fapt nu de corecturi gramaticale sau de termeni am nevoie eu acum ci de solutii......
totusi care ar fi acelea????
Multumesc.

Adam Grecu a scris:

Sunteti un vajnic aparator al dreptatii, dar nu sunteti bine informat - adica mai pe sleau, nu cunoasteti legislatia.
Sa le luam pe rand:
1. A cui este vina ca inca nu sunteti organizati in asociatie de proprietari? Dar acum sunteti organizati in as. locatari?
2. Costurile unei lucrari, fie si de reparatie a terasei (hidroizolatie), se repartizeaza proprietarilor in cote diferite, adica proportional cu sup. locativa a fiecarei locuinte, nu ... nu s-a contribuit in cote parti egale ci semnificativ diferite...;
3. Pentru refacerea hidroizolatiei NU este nevoie de autorizatie de construire (nu de constructie);
4. NU este nevoie de proiect, ci de niste simple masuratori in vederea intocmirii unui deviz privind costurile lucrarii;
5. In vederea executarii unor astfel de lucrari, asociatiile de locatari / proprietari, nu organizeaza licitatii, ci selectii de oferte;
6. Comitetul executiv alege oferta ce-a mai avantajoasa pentru proprietari tinind cont de mai multe considerente ( calitatea materialelor, bonitatea firmei, pret, garantii);
............................................................
Aici pe forum, daca cauti gasesti mai multe topicuri pe aceasta tema - care sunt pasii de urmat pentru efectuarea unei reparatii capitate a terasei unui bloc. Daca nu gasesti, sa ne scii si noi o sa va ajutam.
Chestiunea foarte importanta este sa citesti, asa la vreme de seara Legea nr. 196 / 2018 .

Iti dorim mult succes!

Multumesc.
In instanta pentru recuperarea banilor , va fi un singur process sau individual cu fiecare in parte ?

ynocentta a scris:

Atat timp cat la nivelul imobilului de locuit in comun,proprietarii au inteles sa nu infiinteze asociatie de proprietari,problemele aferente partii comune se solutioneaza fie amaibil fie in instanta civila
Daca dv intentionati sa faceti reparatiile necesare la acoperis,pentru a preintampina situatii neplacute este de preferat sa parcurgeti procedura prealabila sa realizati proiect tehnic sa solicitati la primarie autorizatie de constructie,certificat de urbanism
Afirmati
As dori sa fac reparatiile necesare.
,inseamna ca va asumati responsabilitatea sa suportati dv integral intreg costul aferent documente +executie reparatie acoperis imobil de locuit in comun
succes !

Mai multe persoane pot fi împreună reclamante sau pârâte dacă obiectul procesului este un drept ori o obligație comună, dacă drepturile sau obligațiile lor au aceeași cauză ori dacă între ele există o strânsă legătură.

Alte discuții în legătură

Obligatiile loacatarului de bloc marian199 marian199 Buna ziua.In blocul in care locuiesc s-a luat decizia sa se construiasca un acoperis tip sarpanta, evident peste cel actual.Am fost de acord cu ideea si sa ... (vezi toată discuția)
Acoperis la bloc ciucuadrian ciucuadrian Va rog frumos luminati-ma si pe mine: - pentru realizarea unui acoperis la bloc, va rog frumos sa-mi spuneti cate semnaturi am nevoie pentru a demara aceasta ... (vezi toată discuția)
Acoperis bloc anca0704 anca0704 Buna ziua. Stiu ca s-a tot discutat pe tema aceasta, dar am o nelamurire: recuperarea banilor in cazul reparatiei unui acoperis de bloc se face doar in cazul ... (vezi toată discuția)