avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Achiziție imobil nou/ asigurare garantie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Achiziție imobil nou/ asigurare garantie

Am cumparat o casa in 2018 de la o persoană fizică (casa a fost construită de acesta). Din momentul în care ne-am mutat am avut tot felul de probleme: cu tâmplărie-usi, geamuri de foarte proasta calitate (zapada ne-a intrat in casa, pe sub usi, pe la geamuri), viciile ascunse din casa-circuit termic - țevile s-au spart in pereti si in pardoseala si a trebuit să spargem pereti, gresie, parchet in baie, in dormitor, in bucatarie care a fost cel maj rau afectata. Ni s-au udat peretii mai peste tot in casa. In curte s-a spart o țeava de la retea si au fost pierderi mari de apa. Toate aceste reparații Si pagube au fost suportate de noi in proportie de 90% . Precizez ca initial domnul.de la.care am.cumparat casa a fost de acord sa ne refaca reparatiile, dupa care s-a razgandit. Intrebarea este daca am o bază legală pentru a-l da in judecata si cui trebuie sa ma adresez pentru a cere daune morale si materiale pentru banii investiți si deranjul suportat de noi in conditiile in care vorbim despre o casa a cărei receptie s-a făcut în 2018? Cel ce a construit-o, fie si persoana fizica, nu trebuie sa asigure o garanție minima cumpărătorului pentru imobil si a lucrărilor din casa? Va multumesc si sper sa ma lămuriți si pe mine!
Ultima modificare: Vineri, 22 Februarie 2019
Genioara, utilizator

Alte discuții în legătură

Probleme la bloc paula38 paula38 Buna ziua,problema este urmatoarea ,locuiesc intr-o garsoniera,iar de 2 luni ,sa spart teava de apa rece ,cea comuna ,mi-a udat peretele atat in baie ,cat si ... (vezi toată discuția)
Apartament in bloc nou - cine trebuie sa repare daunele si viciile ascunse joana1111 joana1111 Un ap cumparat ,in vara se fac 2 ani . De 6 luni ploua prin tavan si pe la geamuri. Este la et3, mansardat acoperisul fiind ca partea de sus a unui ... (vezi toată discuția)
Teava scurgere apa wc stefanlupu stefanlupu Buna seara , ma confrunt cu o situatie si nu stiu cum sa actionez.Locuiesc intr-un bloc de 4 etaje la etajul 4.De cateva saptamani vin vecinii de la etajul 2 , ... (vezi toată discuția)