avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce pot sa mai fac ? Vecinul de la et. 4 și-a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce pot sa mai fac ? Vecinul de la et. 4 și-a construit un acoperiș din cauza căruia ni s-au distrus apartamentele

Buna seara ! Vecinul de la et 4 si-a "amenajat" un asa zis acoperit doar pe aria lui de locuit. De cativa ani tot zugravim si renovam ceea ce distruge acest acoperis, Prost conceput sau intentionat construit de asa maniera s-a reusit sa ne aduca la disperare .Eu locuiesc la et 3,ploua prin tavan,iar peretii exteriori au explodat efectiv de atata ploaie si zapada care s-a infiltrat. A ajuns apa si la etajul 2 ,iar la parter toata apa patrunde in apartament. Refuza orice comunicare si mai mult refuza sa repare ceea ce este prost construit si provoaca aceste orori.La sesizarea adresata Primariei raspunsul a fost rapid si foarte categoric:Nu are autorizatie de constructie. Acest lucru se stia de la inceputul constructiei acum 12 ani,timpul a deteriorat portiuni din acoperis care au creat aceste dezastre in casele noastre! Nu am fost afectati la inceput de acest acoperis dar acum e ceea ce a ajuns o grozavie si ne afecteaza sanatatea,(egrasie ,mucegai ,aspect si daune materiale ),creaza spatiu de nelocuit in proprietatea celor de la etajele inferioare.Va rog sa -mi spuneti ce pot sa fac,intrucat venitul meu nu mai imi permite sa arunc vara banii pe ceva ce distruge ploaia in primele zile ! Sunt disperat si m-am imbolnavit psihic ,eu sunt cel mai afectat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Februarie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: angel popa , utilizator 07:59, 24 Februarie 2019
Raspunsul este foarte simplu asa cum atunci când aveti probleme de sanatate mergeți la dr atunci cand aveti probleme juridice mergeți la un av.Probabil o sa fie nevoie sa introduceți o acțiune în răspundere civilă delictuala prin care sa puteti solicita obligarea vecinului la plata contravalorii pagubelor produse etc.Stangeti planse foto cu pagubele,faceti cate un proces verbal la fiecare eveniment incercati sa va coalizati si cu alti vecini interesați și succes.
Buna dimineata.
Aveti asociatie de proprietari? Daca da, acționari in instanta acel proprietar prin intermediul ei. Dacă nu, faceti aceste demersuri in nume propriu, angajati un avocat toti proprietari afectati si mergeti in instanta, nu cred ca o sa rezolvați ceva altfel.
Cititi legea 196/2018, cred ca va poate ajuta.
Pentru simplul considerent ca modificarea este neautorizata,sesizati oficial inspectoratul de stat in constructii care va aplica amenda si va dispune dezafectarea constructiei ilegale
Nu se justifica demers in instanta care implica timp,stres,eventual efort financiar
Va multumesc frumos !
Va multumesc! Din pacate nu avem asociatie ,vecinii de la et inferior sunt "noi " in tragedia aceasta,(teapa), cele doua apartamente spera sa evadeze cat de curand ( au renuntat),am ramas doar eu ,

Alte discuții în legătură

Hidroizolatie terasa balcon saab saab Locuiesc la etajul 9 intr-un bloc de 10 etaje. De multa vreme in balconul meu la fiecare ploaie exista infiltratii. In timp au afectat structura de rezistenta ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! locuim intr-un bloc la etajul 4. acoperisul a fost ... StelaZ StelaZ Buna ziua! Locuim intr-un bloc la etajul 4. Acoperisul a fost deteriorat si apartamentul a suferit deteriorari grave cauzate de infiltratiile de la apa de ... (vezi toată discuția)
Locuiesc la etajul 4 din 4 intr-un bloc construit pe vremea lui ... noane noane Locuiesc la etajul 4 din 4 intr-un bloc construit pe vremea lui Ceausescu fara acoperis,tot in acea vreme pt.ca -mi ploua in casa am construit un acoperis din ... (vezi toată discuția)