Buna ziua!
Locuim intr-un bloc la etajul 4. Acoperisul a fost deteriorat si apartamentul a suferit deteriorari grave cauzate de infiltratiile de la apa de ploaie. Am reparat/amvelopat acoperisul. Exista vreo lege prin care si locatarii de la etajele inferioare sa fie obligati la plata acoperisului? Mentionez ca noi, cei de la et 4, participam la orice cheltuiala necesara reparatiilor de la subsol, usa intrarii in bloc, zugraveli etc. Am facut cerere si catre Asociatie si catre primarie dar ni s-a spus ca nu putem obliga pe nimeni sa imparta cheltuielile. O parte dintre vecini au contribuit, cealalta jumatate refuza...
Inseamna ca stiu si cei din primarie legea...
Vedeti legea de mai jos, cu in special art. 75 pana la 93, cu accent pe art. 75 si 84-86.
Ii puneti sa citeasca legea pe cei ce nu doresc sa participe la aceste cheltuieli si apoi mergeti in instanta pentru a cere obligarea la plata.
Cu toate ca aceste reparatii trebuiau sa se faca prin Asoociatie, acesta este una din obligatiile sale, sa repare partea comuna de imobil si terasa/acoperisul este o parte comuna.
Acoperisul la imobilul dv este construit in baza proiectuluitethnic initial al constructiei?
Daca acoperisul este edificat legal,reprezinta parte comuna si asigurarea starii tehnice a acestuia intra in responsabilitatea exclusiva a asociatiei de proprietary,iar costurile de intretinere si reparatii sunt supotate de catre toti proprietarii care beneficiaza de acel acoperis indiferent de nivelul unde acestia detin bunuri imobile
Mulțumesc! Am menționat legea aceasta in cerere catre cei de la administratie si primariei dar raspunsul domnului primar a fost ca nimeni nu este obligat sa participe la cheltuieli, ba chiar ma pot da in judecata pentru ca solicit participarea la cheltuieli a celorlalti vecini de sub apartamentul afectat.
Cum v-am spus, nu toti cunosc legea sau se fac ca nu o cunosc...
Trimiteti o notificare scrisa catre asociatie in temeiul legii 196/2018, art. de mai sus, cu mentiunea ca o urmatorul pas este instanta.
Preferabil ca notificarea sa fie scrisa de un avocat.
Ce ma sfatuiti sa fac?
Rew3
Locuiesc la etajul 9 al unui bloc de 10 etaje, in urma cu 3 ani sa izolat blocul și vecinul de la etajul 10 si-a descoperit balconul (a stricat acoperișul ... (vezi toată discuția)