avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata drepturilor salariale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata drepturilor salariale

Firma la care lucrez vrea sa declare falimentul (deocamdata nu a facut nimic in aceasta directie), dar deoarece situatia financiara este foarte proasta, nu vrea sa plateasca salariile angajatilor. Doua departamente au fost desfiintate si angajatii au primit un document care ii informa sa nu se prezinte la munca in perioada preavizului.
Dar nu trebuie sa fim platiti in aceasta perioada, chiar daca nu am fost la birou?
Cel mai recent răspuns: clao , utilizator 15:18, 19 Noiembrie 2009
In perioada de preaviz beneficiati de drepturile si obligatiile pe care le aveti in mod obisnuit . Daca nu sunt aplicabile alte clauze specifice din contractul colectiv sau individual de munca , veti fi platit /a doar pentru zilele in care sunteti prezent/a.
In perioada de preaviz veti fi platiti chiar daca nu ati fost la munca, mai ales ca angajatorul a mentionat in scris lucrul acesta.
Chiar daca desfacerea contractului de munca e din motive ce tin de angajator? Chiar daca el e cel care a preferat sa nu venim la munca in perioada preavizului???
Sorin Susca a scris:

In perioada de preaviz beneficiati de drepturile si obligatiile pe care le aveti in mod obisnuit . Daca nu sunt aplicabile alte clauze specifice din contractul colectiv sau individual de munca , veti fi platit /a doar pentru zilele in care sunteti prezent/a.

Cum sa nu fiu platita in perioada de preaviz, daca angajatorul a preferat sa nu ne prezentam la birou in aceste zile?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Externalizarea unui serviciu si protectia salariatilor enticing enticing Buna seara, Sunt interesat de protectia salariatilor avand in vedere ca unitatea la care lucrez doreste externalizarea departamentului din care fac parte. ... (vezi toată discuția)
Restructurarea postului - va rog sa-mi dati un sfat! richard haideu richard haideu Buna seara! Vreau sa va multumesc mult pentru sfaturi! Astazi am primi notificarea de preaviz privind desfiintarea postului meu de economist/marketing ... (vezi toată discuția)
Preaviz concediere individuala conform art. 65, alin. (1) codul muncii gabi257 gabi257 Sunt contabila la o firma, care nu are inspector de personal. Am salariati ce nu si.au efectuat concediul de odihna pe anul acesta respectiv cota de 18 zile ... (vezi toată discuția)