avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Termen contestatie eliberare conditionata
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Termen contestatie eliberare conditionata

Buna ziua,

Am o intrebare in ceea ce priveste ziua eliberarii efective a unei persoane careia i-a fost admisa cererea de eliberare conditionata de catre instanta miercuri, pe 20 februarie (si comunicata institutiei de detinere in aceeasi zi hotararea).
Avand in vedere calculul termenelor, persoana va fi eliberata luni, pe 25 februarie sau marti, pe 26?
Cel mai recent răspuns: mi12 , utilizator 11:07, 24 Februarie 2019
S-a formulat contestatie deja.
Daca s-a comunicat sigur miercuri, trebuia sa il libereze sambata.
Art. 269 alin. (4) CPP: Când ultima zi a unui termen cade într-o zi nelucrătoare, termenul expira la sfârșitul primei zile lucrătoare care urmează.

Niciun termen nu se poate împlini într-o zi de weekend.
Ultima modificare: Duminică, 24 Februarie 2019
mi12, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se calculeaza termenul de contestatie? dem333 dem333 Articolul 269, al.4 spune ca: „ Când ultima zi a unui termen cade într-o zi nelucrătoare, termenul expiră la sfârşitul primei zile lucrătoare care ... (vezi toată discuția)
Conditii reabilitare judecatoreasca- condamnat la o ped. de 12 ani si 6 luni inchisoare grigorerobertdaniel grigorerobertdaniel buna ziua ! amavut o condamnare de 12.6 ani din care am fost eliberat in 17 august 2007 , cand pot si cum face reabilitarea la cerere?...si care sunt ... (vezi toată discuția)
Liberare conditionata pt 3 zile ionut_ghi ionut_ghi buna ziua!sotul meu a fost condamnat pt o perioada de 6 luni in data de 15.03.2017 a fost admis pt eliberarea conditionata abia pe 1.09.2017 afisarea a fost ... (vezi toată discuția)