avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Colet furat
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Colet furat

Am comandat un produs din afara tarii, platit cand s-a facut comanda. Am primit un tracking number. Dupa o luna si jumatate, timp in care produsul s-a plimbat prin diverse tari (China, Olanda, etc) ajunge in Romania la un moment dat, si in cele din urma apare la traking number livrat, dar livrat cu doua saptamani inainte de modificarea statusului. Evident, produsul nu a fost livrat.

Exista undeva vreo baza de date a produselor ce trec vama si intra in RO? Sau sa ma adresez direct politiei? Am vreo sansa ca politia sa rezolve cazul (pentru ca sigur ei au acces la date si nici nu e asa de greu sa se afle cine a fost ultima persoana care a pus mana pe colet)?
Cel mai recent răspuns: AU Lucifer , utilizator 18:19, 24 Februarie 2019
Incepeti prin a identifica transportatorul si a-l intreba. va dau un exemplu: acum cca 15 ani mi s-a trimis din Emirate un DVD cu track&trace. in momentul in care am aflat ca DVD-ul a sosit in Oficiul Postal, m-am dus sa-l iau. Dupa cca 10 zile a ajuns si avizul de la Posta.
Ultima modificare: Duminică, 24 Februarie 2019
adriandimitriu, utilizator
Coletele se ridică cu CI. Pe aviz, pe spate, se trece cnp și semnătura. Dacă l-a ridicat altcineva decât dvs, va fi identificat după cnp.

ellakosta a scris:

Am comandat un produs din afara tarii, platit cand s-a facut comanda. Am primit un tracking number. Dupa o luna si jumatate, timp in care produsul s-a plimbat prin diverse tari (China, Olanda, etc) ajunge in Romania la un moment dat, si in cele din urma apare la traking number livrat, dar livrat cu doua saptamani inainte de modificarea statusului. Evident, produsul nu a fost livrat.

Exista undeva vreo baza de date a produselor ce trec vama si intra in RO? Sau sa ma adresez direct politiei? Am vreo sansa ca politia sa rezolve cazul (pentru ca sigur ei au acces la date si nici nu e asa de greu sa se afle cine a fost ultima persoana care a pus mana pe colet)?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vama nu-mi elibereaza coletul ghetagabi ghetagabi In urma cu aproximativ un an am comandat un DVD player auto din China. S-a defectat si l-am trimis la garantie inapoi la producator in China. Producatorul ... (vezi toată discuția)
Colet din china cu bunuri suspecte de contrafacere darkynok darkynok Buna ziua. Acum 2luni am facut o comanda in China si am importat piese pentru telefon ORIGINALE , expeditorul mi-a confirmat ca toate produsele sunt ... (vezi toată discuția)
Frauda cumparaturi online Daniel79z Daniel79z Buna ziua , am si eu o nelămurire referitoare la cumpărăturile online de pe site-uri din afara tari, problema sta in felul următor .. Eu am făcut ... (vezi toată discuția)