avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1020 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce faci cu datele personale pe care le detii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce faci cu datele personale pe care le detii

In cadru proceduri de vot, alegatori care nu se regasesc in listele electorale dar dovedesc ca isi au domiciliu in raza sectiei electorale respective vor fi inregistrati in Tabelul electoral.
De regula dupa incheiere operatiunilor de vot, aceste tabele sunt solicitate in copie decatre reprezentanti diverselor formatiuni politice pentru "a verifica persoanele" , "sa nu apara in liste diferite" etc.
Cat de legal este acest lucru tinandu-se cont ca in aceste tabele se regasesc date cu caracter personal nume, prenume , adresa , serie nr. C.I/B.i. CNP si semnatura alegatorului.?

Le dai sau nu??

Plec de la premisa ca Listele electorale nu pot fi duplicate.
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 12:32, 20 Noiembrie 2009
Nu le dai, pentru ca, ele contin date cu caracter personal. Daca au suspiciuni, vor reclama la politie. Daca se incepe o cercetare oficiala...e alta chestie. Si inca ceva.... art. ala prin care partidele politice, puteau solicita copii dupa listele electorale.. nu mai exista. :)
Ultima modificare: Joi, 19 Noiembrie 2009
mihaicalinescu2005, utilizator
la ce art faci referire si din ce lege???
legea nr. 370/2004- pentru alegerea presedintelui Romaniei
" SECŢIUNEA 1
Listele electorale permanente şi tabelele electorale

#M2
ART. 5
(1) Listele electorale permanente se întocmesc pe comune, oraşe şi municipii, după caz, şi cuprind toţi alegătorii care domiciliază în comuna, oraşul sau municipiul pentru care ele au fost întocmite.
(2) Listele electorale permanente se întocmesc la comune pe sate şi, după caz, străzi, iar la oraşe, municipii şi subdiviziuni administrativ-teritoriale ale municipiilor pe străzi şi, după caz, blocuri.
(3) Listele electorale permanente cuprind, în ordinea numărului imobilelor în care locuiesc alegătorii, numele şi prenumele, codul numeric personal, domiciliul, tipul, seria şi numărul actului de identitate.
(4) În cazul în care listele electorale permanente nu pot fi întocmite în conformitate cu prevederile alin. (1) - (3), alegătorii pot fi înscrişi în listele electorale permanente în ordine alfabetică, cu avizul biroului electoral judeţean sau biroului electoral al sectorului municipiului Bucureşti, care se comunică Autorităţii Electorale Permanente.
(5) În cel mult 15 zile de la data intrării în vigoare a hotărârii Guvernului privind stabilirea datei alegerilor, Centrul Naţional de Administrare a Bazelor de Date privind Evidenţa Persoanelor selectează şi prelucrează datele privind alegătorii cuprinse în Registrul naţional de evidenţă a persoanelor, tipăreşte şi pune gratuit la dispoziţia primarilor, prin structurile sale teritoriale, două exemplare ale listelor electorale permanente. Listele electorale permanente se semnează de primar, de secretarul unităţii administrativ-teritoriale, de şeful serviciului public comunitar judeţean de evidenţă a persoanelor şi de şeful structurii teritoriale a Centrului Naţional de Administrare a Bazelor de Date privind Evidenţa Persoanelor.
(6) Un exemplar al listelor electorale permanente se păstrează de primar, iar celălalt se predă judecătoriei în a cărei rază teritorială se află localitatea pentru care a fost întocmit.
(7) Actualizarea listelor electorale permanente se realizează de către primarul unităţii administrativ-teritoriale împreună cu serviciul public comunitar de evidenţă a persoanelor.
(8) Alegătorii au dreptul să verifice înscrierea în listele electorale permanente. În acest scop, primarii sunt obligaţi să pună la dispoziţia acestora, spre consultare, listele electorale permanente şi să organizeze acţiuni de informare şi de îndrumare a alegătorilor pentru efectuarea verificărilor necesare.
(9) Plângerile privind omisiunile, înscrierile greşite, oricare alte erori din liste, precum şi refuzul de a permite verificarea înscrierii se fac în scris la primarul localităţii, acesta fiind obligat să se pronunţe, prin dispoziţie, în cel mult 3 zile de la înregistrare.
(10) Contestaţiile cu privire la soluţionarea plângerilor se depun în scris, în termen de 5 zile de la comunicarea dispoziţiei primarului, la judecătoria în a cărei rază teritorială domiciliază alegătorul şi se soluţionează de aceasta în cel mult 3 zile de la înregistrare.
(11) În termen de 48 de ore de la soluţionarea plângerilor şi operarea modificărilor în listele electorale permanente, primarii au obligaţia de a le transmite judecătoriilor şi Centrului Naţional de Administrare a Bazelor de Date privind Evidenţa Persoanelor."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legislatie electorala si informatii generale despre alegeri george-neagu george-neagu Pentru ca suntem in an electoral si intrebarile legate de alegeri (ale celor care ar dori sa candideze sau ale votantilor) sunt din ce in ce mai multe, am ... (vezi toată discuția)
Despre conditiile participarii la alegerile locale 2016 ca independent nel14 nel14 As dori daca este in tema cineva sa-mi spuna ce conditii trebuie sa indeplineasca un candidat independent la alegerile locale 2016 ca ... (vezi toată discuția)
Alegeri locale 2016 markoM markoM Buna seara,as dori sa stiu cu cat timp inainte de alegerile locale din 5 iunie 2016 ar fi trebuit sa-mi fac flotant la adresa unde stau acuma , pentru a putea ... (vezi toată discuția)