avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... alegeri locale 2016
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

alegeri locale 2016

Buna seara,as dori sa stiu cu cat timp inainte de alegerile locale din 5 iunie 2016 ar fi trebuit sa-mi fac flotant la adresa unde stau acuma , pentru a putea vota, avand in vedere ca am domiciliul in alta localitate.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:02, 10 Aprilie 2016
Legea 115/2005 prevede :
Art.3
...
(3) Dreptul de vot se exercita numai in comuna, orasul, municipiul sau subdiviziunea administrativ-teritoriala a municipiului in care alegatorul isi are domiciliul sau resedinta, dupa caz.
....

Art. 18
(1) Pana cel mai tarziu cu 45 de zile inaintea datei scrutinului, cetatenii cu drept de vot, care si-au stabilit resedinta in circumscriptia electorala in care au loc alegeri, pot solicita primarului, pe baza actului de identitate, inscrierea in Registrul electoral cu adresa de resedinta pentru scrutinul respectiv.

(2) Persoanele prevazute la alin. (1) isi exercita dreptul de vot la scrutinul pentru care au solicitat inscrierea in Registrul electoral cu adresa de resedinta numai in circumscriptia electorala unde isi au resedinta.
(3) Persoanele prevazute la alin. (1) vor figura numai in listele electorale permanente ale circumscriptiei electorale unde isi au resedinta.
(4) In ziua votarii, presedintele biroului electoral al sectiei de votare inscrie in lista electorala suplimentara, in conditiile prevazute la art. 85 alin. (2)-(4), persoanele prevazute la alin. (1) care nu au solicitat inscrierea in Registrul electoral cu adresa de resedinta.
(5) Presedintele biroului electoral al sectiei de votare inscrie in lista electorala suplimentara, in conditiile prevazute de art. 85 alin. (2) – (4), persoanele omise din lista electorala permanenta, care se prezinta la vot.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legislatie electorala si informatii generale despre alegeri george-neagu george-neagu Pentru ca suntem in an electoral si intrebarile legate de alegeri (ale celor care ar dori sa candideze sau ale votantilor) sunt din ce in ce mai multe, am ... (vezi toată discuția)
Observator sectie de votare 17mariko 17mariko As dori sa stiu cum pot vota la alegerile locale din localitatea de domiciliu, avand in vedere ca aceasta difera de localitatea unde voi participa ca ... (vezi toată discuția)
Referendum 2012 monelutzu monelutzu buna seara, desi ma aflu in tara, dar nu ma aflu in localitatea de resedinta, nici in zona sectiilor de votare special amenajate in zonele de munte sau pe ... (vezi toată discuția)