avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 381 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Referendum 2012
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Referendum 2012

buna seara,
desi ma aflu in tara, dar nu ma aflu in localitatea de resedinta, nici in zona sectiilor de votare special amenajate in zonele de munte sau pe litoral... unde pot vota?
Cel mai recent răspuns: monelutzu , utilizator 03:11, 29 Iulie 2012
La cea mai apropiata sectie de votare fata de locul unde va aflati.
La referendumul pentru demiterea preşedintelui României, votul va putea fi exercitat oriunde în ţară, fără să mai existe obligativitatea ca opţiunea să fie exprimată doar în circumscripţia unde votantul îşi are domiciliul.
”Cetăţenii care în ziua referendumului se află într-o altă localitate decât cea în care sunt înscrişi în listele electorale pot să îşi exercite dreptul de vot în localitatea în care se află, la acea secţie de votare, urmând a fi înscrişi într-o listă suplimentară de către preşedintele Biroului Electoral al secţiei de votare, dar doar având asupra lor actul de identitate sau adeverinţa care ţine loc de act de identitate, în care sunt înscrise datele lor personale, de tip CNP, nume, prenume, adresa de domiciliu”
=D>
multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare carte identitate udau_1966 udau_1966 trebuie sa schimb cartea de identitate si o voi face la o noua adresa,diferita de cea actuala.in aceasta conditie,eu ca cetatean care doreste sa voteze,unde o ... (vezi toată discuția)
Legislatie electorala si informatii generale despre alegeri george-neagu george-neagu Pentru ca suntem in an electoral si intrebarile legate de alegeri (ale celor care ar dori sa candideze sau ale votantilor) sunt din ce in ce mai multe, am ... (vezi toată discuția)
Votare adelaistrati adelaistrati fiul meu, major d.p.d.v. varsta(28 de ani) este ersoana cu grad de handicap nr.1, am tutela sa de la primarie. Cum procedez ca sa pot si vota in numele lui ... (vezi toată discuția)