avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... comitet executiv
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

comitet executiv

In statut as propr se prevede 7 membri ptr com executiv, dar ad ge a ales doar 5 in ultimii 12 ani. dintr-un nr de 43 proprietari Hot ad generale ordinare sunt legale ? O hot a ad gen luata in 2018 poate fi atacata in 2019
in care se prevede anumite chelt legale ,dar comit ex avea 5 membrii in loc de 7 cat este prevazut in statut.
Cel mai recent răspuns: Bloc Expert , Administrator imobile 16:27, 25 Februarie 2019
Oricum conform legii 196 comitetul executiv nu poate fi mai mare de 5.
Statutul si acordul de asociere trebuie sa il actualizati conform noii legi.
Orice hotarare a adunarii generale poate fi atacata in instanta de orice proprietar daca considera ca ii sunt aduse prejudicii dar, nu este suspendata decat daca instanta hotaraste asa. Si nu stiu ce ati castiga cu asta.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stiti ce se castiga ? se intra in legalitate si nu se face jocul unora !
Eu fac asa: la orice actiune pe care o intreprind fac o analiza cost-beneficiu.
Asta trebuie sa faca si distinsul domn care a intrebat. Merita sa dau in judecata asociatia ca sa faca ceva ca oricum este obligata sa faca conform noii legi sau nu?
Daca dansul considera ca timpul si banii alocati pentru asta se justifica, sigur, poate sa treaca la treaba.
Mai ramane o intrebare, pe care probabil si-o va pune si judecatorul: daca situatia persista de 12 ani, de ce s-a sesizat doar acum distinsul domn? Probabil pentru ca doar acum s-au aprobat niste cheltuieli?
Statutul prevede numarul maxim de membrii ai comitetului executiv
In conditiile in care nu exista proprietari interesati sa exercite suplimentar problemelor profesionale si personale si obligatii fata de asociatia de proprietari si adunarea generala a votat 5 membrii in comitetul executiv,hotararea participantilor la adunarea generala se incadreaza in limitele legal prevazute
Ynocentta
In acest caz se modifica statutul care prevede sa zicem 9 membri prin hotarare a adunarii generale cu jumatate plus unu din proprietari.
Ca nu se poate aduna acel numar este alta treaba si comitetul trebuie sa motiveze oamenii , sa le explice .
Pentru Bloc Expert
mie unul nu imi place manirea Dumneavoastra ca vezi doamne daca are timp si bani , " sa treaca la treaba " , de ce s a sesizat distinsul om acum ? probabil ca nu a cunoscut situatia si asa cum ati spus : a crescut intretinerea etc.

Alte discuții în legătură

Comitet executiv zulaeb zulaeb In statut as propr se prevede 7membri ptr com executiv, dar ad ge a ales doar 5 in ultimii 12 ani. dintr-un nr de 43 proprietari Hot ad generale ordinare ... (vezi toată discuția)
Numar membri comitet executiv SethBV SethBV Statutul asociatiei noastre de proprietari prevede faptul ca trebuie sa fie 3 membri in comitetul executiv. La ultima adunare generala am decis sa avem 5 ... (vezi toată discuția)
Modificare nr. membri comitet executiv conjoint conjoint In Adunarea Constitutiva a asociatiei de proprietari au fost alesi 5 membri ai com. ex.In A.G-ale.care au urmat a fost pastrat acest numar al membrilor com. ... (vezi toată discuția)