avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Numar membri comitet executiv
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Numar membri comitet executiv

Statutul asociatiei noastre de proprietari prevede faptul ca trebuie sa fie 3 membri in comitetul executiv.

La ultima adunare generala am decis sa avem 5 membri, care au fost si nominalizati. In acelasi timp am decis modificarea statutului, lucru care inca nu s-a facut.

Va rog sa imi spuneti, in prezent si pana la modificarea statutului, cati membri avem, legal in comitetul executiv? 3 sau 5 ?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 21:26, 7 Martie 2013
De la momentul hotararii adunarii generale detineti comitet executiv format din 5 membrii
Multumesc
Pana se modifica statutul numarul de membri in comitetul executiv este de trei.
Statutul este baza asociatiei insa nu inseamna ca daca in statut scrie ca trebuie sa avem 3 membrii in Comitetul Executiv si adunarea generala a mandatat 5 membrii este ilegal acest lucru. Probabil era nevoie de o mana de ajutor data celorlati membrii din comitet si atunci s-a luat aceasta decizie. Cei 2 membrii proaspat alesi sunt in legalitate : sunt mandatati de catre Adunarea generala. .Eu cred ca ar trebui sa modificati statutul (daca tot o faceti acum) si sa precizati :numarul minim de membrii in comitetul executiv este de 3 ,si asa altadata nu veti mai avea dubii legate de numarul membrilor ,insemnand ca nu puteti avea mai putin de 3 membrii insa puteti avea mai mult de 3 membrii(5,7) .:D
@CRINA1
Sa presupunem ca cineva da in judecata Asociatia ca este nemultumit de sistemul propriu de penalizari .Presedintele vine si spune ca sa s-a hotarat de C.E. iar reclamantul afla ca nr. celor din C.E. este mai mare decat in statut si spune ca penalizarile nu sant conforme cu nr. celor care au votat .
Ce va hotari Instanta ?

Alte discuții în legătură

Legea 230/2007 art.45 si art.49 sistemul propriu de penalizari ContSters309565 ContSters309565 Asociatie de proprietari de 3 ani infiintata. In acesti 3 ani de la infiintare sau schimat vre-o 3 presedinti si tot atatea comitete executivesi multe adunari ... (vezi toată discuția)
Penalitati asociatie proprietari AdrianNicola AdrianNicola Spuneti-mi va rog daca se pot aplica penalitati pentru restantele unui proprietar care nu este membru al asociatiei de proprietari (vezi toată discuția)
Penalitati rebell_rose rebell_rose Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca in statutul unei asociatii de proprietari nu a fost specificat sistemul de penalizari propriu si nici in adunarea ... (vezi toată discuția)