avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Numar membri comitet executiv
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Numar membri comitet executiv

Statutul asociatiei noastre de proprietari prevede faptul ca trebuie sa fie 3 membri in comitetul executiv.

La ultima adunare generala am decis sa avem 5 membri, care au fost si nominalizati. In acelasi timp am decis modificarea statutului, lucru care inca nu s-a facut.

Va rog sa imi spuneti, in prezent si pana la modificarea statutului, cati membri avem, legal in comitetul executiv? 3 sau 5 ?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 21:26, 7 Martie 2013
La noi in asociatie am avut o situatie cand in adunarea generala, cu majoritate confortabila, s-a hotarat altfel decat era prevazut in statut. La interventia unui inspector de la primarie -sesizata de locatarul afectat de hotararea adunarii generale- s-a atras atentia membrilor comitetului executiv ca -pana la modificarea statutului, parcurgandu-se toate etapele prevazute de lege- sa se aplice prevederile acestuia, ale statutului.
Dl. Ben, sistemul propriu de penalizari este stabilit de adunarea generala nu de membrii comitetului executiv ,dansii propun un sistem propriu de penalizari dar pentru aplicare este nevoie de votul adunarii generale;asa ca, daca un locatar da in judecata asociatia fiind nemultumit de sistemul propriu de penalizari nu presupune ca membrii comitetului executiv sunt mai multi sau mai putini decat in statut pentru ca doar adunarea generala stabileste sistemul de penalizari,dansii doar il aplica.Instanta cere ca si proba procesul verbal al adunarii generale in care s-a hotarat stabilirea sistemului de penalizari aplicat de acea asociatie.Si stiti cum este unde-s multi puterea cresteB-)
Ultima modificare: Joi, 7 Martie 2013
CRINA1, utilizator
Statutul trebuie conceput in asa fel ca sa fie un instrument de lucru usor si nu o piedica in activitatea asociatiei. In ce priveste numarul membrilor, statutul nostru prevede:
Comitetul executiv;
5.10. Proprietarii vor alege dintre cei prezenţi la adunarea generală membrii comitetului executiv şi vor hotărî durata mandatelor lor. Numărul membrilor ce formează comitetul executiv va fi stabilit de adunarea generală a asociaţiei de proprietari, un număr impar şi nu mai mic de 3.

Poate va foloseste ca exemplu.
Acum daca ati ales 5 membri in comitet e in regula, e hotararea adunarii generale si poate ca cei 5 vor reusi sa faca un statut mai bun si sa-l treaca prin Judecatorie, asa cum prevede legislatia. Este multa munca pentru modificarea unui statut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 230/2007 art.45 si art.49 sistemul propriu de penalizari ContSters309565 ContSters309565 Asociatie de proprietari de 3 ani infiintata. In acesti 3 ani de la infiintare sau schimat vre-o 3 presedinti si tot atatea comitete executivesi multe adunari ... (vezi toată discuția)
Penalitati asociatie proprietari AdrianNicola AdrianNicola Spuneti-mi va rog daca se pot aplica penalitati pentru restantele unui proprietar care nu este membru al asociatiei de proprietari (vezi toată discuția)
Penalitati rebell_rose rebell_rose Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca in statutul unei asociatii de proprietari nu a fost specificat sistemul de penalizari propriu si nici in adunarea ... (vezi toată discuția)