avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 230 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme cu înfiinţarea asociaţiei de propietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme cu înfiinţarea asociaţiei de propietari

Bună seara !
Stau într-un bloc construit în urmă cu 5 ani , trei ani a fost administrat de dezvoltator (blocul unde locuiesc cât şi celelalte două care au fost construite după) , el plătea apa cât şi curentul . În urmă cu doi ani am făcut contract cu Eon şi am devenit clienţii lui , dar curentul de pe casa scării a rămas pe contorul vechi ( cel de şantier) pentru că nu avem asociaţie. Tot de doi ani cei de la Urbica se „chinuie” să înfiinţeze asociaţia ( la momentul ală am optat pentru ei , dintre toate variantele găsite) . În tot acest timp au invocat tot felul de motive pentru că nu se face asociaţia, dar încasează bani pentru administrare ( 16 lei/ap) pentru că se duc şi plătesc factura la apa, ce vine pe numele dezvoltatorului.
În urmă cu trei zile a fost deconectat curentul de pe casa scării , noi nu am mai plătit de doi ani, nu aveam cui plăti şi a venit dezvoltatorul să ne spună că avem 15 mii lei datorii , a venit o factură cu o regularizare pentru 3 ani şi jumătate. Am făcut o şedinţă unde am aflat că cel de la Urbica nu are nici un act de predare primire , nu ştie ce datorii sunt în urmă şi că nu poate face nimic până nu suntem la zero cu furnizorii . Mă puteţi ajuta cu sfaturi , păreri ?

Alte discuții în legătură

Repartizarea cheltuielilor la asociația de proprietari: cum se plătesc pierderile de apă și reparațiile de la subsol dacă sunt proprietari cu coloană de alimentare individuală? CAlexandraRaluca CAlexandraRaluca Buna seara! Problemele noastre , ale locatarilor, au început în luna iulie când o țeavă de la subsolul blocului s a spart. Că prin minune după părerea ... (vezi toată discuția)
Asociație de proprietari dubioasa Mierebio Mierebio Mi-a venit factura la întreținere și îmi apare cheltuieli în plus de la alta adresa, alt bloc față de care locuiesc eu împreună cu vecinii mei. ... (vezi toată discuția)
Incheiere de contracte individuale pe fiecare proprietar in parte la apa rece catana aurora cristina catana aurora cristina Avem asociatie de proprietari pe casa scarii, sunt 5 proprietari cu datorii mari , am lacut coloana de apa rece pe casa scarii legala cu proiect si societate ... (vezi toată discuția)