Un procuror este membru in comitetul executiv al Asociatiei de Proprietari X din Bucuresti. Acum cativa ani, in urma unui proces, dl procuror a fost nevoit sa renunte la funtia de presedinte al acelei Asociatii de proprietari pentru incomnpatibilitate.
Astazi nu se afiseaza avizier nici Hotararile Adunarii GEnerale si nici deciziile Comitetului Executiv, din motive de semnaturi la vedere. Va rog sa-mi spuneti temeil legal al acestei incompatibilitati si daca puteti sa adaugati un comentariu deoarece domnul tine strans de acest loc.
Adam Grecu
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Compatibilitaea sau incompativilitatea "vine" din statul de serviciu a domnului procuror, adica mai pe limba noastra, dumnealui stie mai bine ce este compatibil sau nu si trebuia sa va informerze, ori in com. ex., ori in AG a membrilor.
Asadar, daca dansul v-a informat ca functia nu-i permite sa faca parte dintre mb. com. executiv, asa o fi si cu asta basta. In proxima AG propuneti si alegeti un alt membru in com. ex. si desemnati un nou presedinte. (L 196/2018, art. 54).
Nu am inteles din comentariul dvs.: ... deoarece domnul tine strans de acest loc.
Dl. procuror sa inteleaga bine despre ce este vorba - adica este compatibil sau nu cu aceasta functie, fiind mb. al as. proprietari poate sa participe la "viata de organizatie", sa urmareasca bunul mers al asociatiei prin parghiile conferite de prev. L nr. 196/2018, sa atraga atentia daca constata derapaje si cam gata....
Cu semnaturile, ce sa zic, ce "zice" Legea nu prea are zicere (exceptie fac documentele emise de catre asociatie in cazul instrainarii locuintelor, unde legea precizeaza si aplicarea stampilei asociatiei...). Nici documentele care apar in M.Oficial nu sunt semnate olograf de cei in drept, asa ca asa ar trebui sa se intample si la asociatiile noastre. Se afiseaza functia, numele si prenumele si cu asta cred ca este indeajuns.
Dl procuror nu este dispus sa dea detalii despre compatibilitate. Nu doreste sa dea niciun detaliu: tace si face. Am crezut ca un specialist in domeniul juridic este in favoarea noastra dar am constatat ca este in favoarea altora. Minciuna si abaterile sunt notiunile de baza in aceasta adminstrare. Sesizarile noastre sunt nesemnificative; persoana este prea "sus" ca vreo institutie sa manifeste un minim de exigenta.
Parerea mea:
Am inteles din cele spuse de catre dvs. ca deja ati avut un proces prin care monseure, a fost nevoit sa renunte la nemaipomenita functie de presedinte al as. proprietari X din Bucuresti, pentru inconpatibilitate, da? Pai ce va mai trebuie?
Daca tineti mortis, va puteti adresa in scris, institutiei unde lucreaza dl. procuror, puneti intrebarea cu pricina, o sa primiti un raspuns in scris si discutati.
Ma asteptam ca un anumit domn avocat care posteaza frecvent pe forum sa ne de-a amanunte in aceasta privinta, insa, probabil ca nu a citit topic-ul.
Haideti sa mai asteptam, poate se gaseste cineva sa ne lumineze!
I0nutz83
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Domnul Adam Grecu are dreptate, in legea 196/2018 sunt trecute clar conditiile de incompatibilitate iar situatia descrisa de d-voastra nu se regaseste in niciuna dintre ele.
Legat de afisarea deciziilor, conform legii 196/2018 trebuiesc afisate.
Daca cumva justificarea are legatura cu GDPR sa stiti ca Asociatiile de Proprietari nu intra sub incidenta GDPR.