avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Cadastru la o constructie noua
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Cadastru la o constructie noua

Buna ziua,
Am achizitionat un teren in anul 2012. Cadastrul era facut de catre vanzator in anul 2002. Ulterior am construit o casa, am receptia semnata, doar ca acum cand doresc sa-i fac cadastrul, cadastristul mi-a spus ca se cere remasurarea terenului.
Astfel, acum coordonatele luate prin GPS ale terenenului pica pe terenul vecinului. Chiar inainte de noua masuratoare cele 2 terenuri au o suprapunere.
Cadastristul imi spune ca nu mai este acceptat acest lucru si va trebui ca si vecinul sa-si faca corectie in cadastru. Acesta suprapunere este de mai mult de 2%, apropiindu-se de 4% din suprafata terenului meu.
Suprapunerea este sigur 100% una virtuala.
Va rog sa-mi spuneti cum as putea rezolva acest lucru in cel mai simplu mod. Nu este posibila adaugarea cadastrului pe casa fara a mai lua coordonatele terenului? Rog suport?
Multumesc,

Ultima modificare: Duminică, 24 Februarie 2019
DanielC1, utilizator

Alte discuții în legătură

Plangere penala impotriva inspectorului ocpi si a topografului autorizat (pfa) Quadruped Quadruped Buna seara, Acum 1 an am intabulat terenul pe care il detin (carte funciara etc). Acum aprox 2 saptamani m-am trezit cu inspectorul de la OCPI si persoana ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! in anul 2016, luna aprilie, am inceput demersurile ... mihaiion1947 mihaiion1947 Buna ziua! In anul 2016, luna aprilie, am inceput demersurile pentru achizitionarea unui imobil. Intrucat nu era finalizat pr. verbal de receptie a cladirii, ... (vezi toată discuția)
Refacere cadastru in 2004 parintii mei au facut cadastru nor ... mviomag mviomag Refacere cadastru In 2004 parintii mei au facut cadastru nor terenuri aflate in posesia lor. intre timp tata a decedat si acum sunt coproprietar impreuna cu ... (vezi toată discuția)