avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Carte tehnica imobil
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Carte tehnica imobil

Buna ziua,
La blocul in care locuiesc au aparut niste probleme si, in acest sens, am solicitat asociatiei de proprietari sa imi dea o copie a cartii tehnice si a instructiunilor de urmarire a comportarii constructiei in timp. Asociatia imi spune ca nu are aceste documente, ca nu le-au fost predate (de mai bine de 20 de ani), ca nu poate face rost de ele, bla, bla, bla.
Va rog spuneti-mi cum trebuie sa procedez pentru a-i oblige sa isi faca rost de documentele astea (care, pana la urma, orice bloc ar trebui sa le aiba) si sa imi dea si mie o copie.
multumesc.
Cel mai recent răspuns: sorin888 , utilizator 12:43, 28 Februarie 2019
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
90% din blocurile din tara asta nu au carte de imobil.
Trebuie refacuta dar nu prea se poate si costa destul de multi bani. Institutiile care se ocupau de asta (ex Proiect Bucuresti) sunt de mult desfiintate si arhivele nici Dumnezeu nu cred ca mai stie pe unde sunt.
Inteleg. Asta e partea cu ce NU se poate face.
Dar, totusi, ce se POATE face ca sa se obtina ?

E vreo lege care reglementeaza partea asta cu documentele obligatorii ale unui bloc ?
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Chiar daca nu exista cartea tehnica a constructiei aceasta poate fi constituita de catre serviciul urbanism din primarie care detine toate documentele in baza carora a fost edificat imobilul de locuit in comun
Exista un articol de lege prin care pot sa ii oblig sa aiba acest document ?

ynocentta a scris:

Chiar daca nu exista cartea tehnica a constructiei aceasta poate fi constituita de catre serviciul urbanism din primarie care detine toate documentele in baza carora a fost edificat imobilul de locuit in comun

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cartea tehnica a unui imobil lustelu lustelu Sintem proprietarii unor apartamente intr-un bloc nou,constituiti intr-o Asociatie de Proprietari legal infiintata. Dezvoltatorul refuza predarea Cartii ... (vezi toată discuția)
Condomeniul, partile comune si cartea tehnica intr-un complex rezidential cu case si blocuri maria_carmen maria_carmen Suntem o Asociatie de propietari infiintata in febr 2013 pt gestionarea unui Complex Rezidential format din: 7 case (P+2E, ultimul et fiind mansarda); un bloc ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa reconstitui cartea tehnica a blocului ? mariamoise mariamoise Sint administrator la un bloc construit in anul 1961.In anul 2006 l-am inscris in programul de reabilitare termica,in 2010 am ajuns pe locul 1 dar nu s-au ... (vezi toată discuția)