avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Bani şi Afaceri ... Tendinţe în lumea creditării extindere program 'prima casa'
Discuție deschisă în Tendinţe în lumea creditării

extindere program 'prima casa'

Buna ziua,
am primit azi din partea avocatnet.ro un newsletter care m-a bucurat pentru ca m-a anuntat ca:
''potrivit proiectului de lege adoptat de Camera Deputatilor si trimis spre promulgare pe 11 noiembrie, beneficiarii programului „Prima casa” sunt persoane fizice care, la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta nu au detinut si nu detin, individual sau in comun, impreuna cu sotii lor sau cu alte persoane, in proprietate o locuinta, indiferent de modul in care a fost dobandita, cu exceptia cotelor parti din locuinte dobandite prin mostenire, si nici nu au achizitionat dupa aceasta data o locuinta, indiferent de modul de dobandire.''

Vreau doar sa va intreb: cand devine aplicabila aceasta modificare a legislatiei privind proiectul prima casa?
Sunt direct interesata, pentru ca sunt chiar in etapa de depunere a dosarului pentru imprumut si, dat fiind faptul ca eu detin cota parte din ceea ce a apartinut tatalui meu, impreuna cu mama, fratele si sora mea, nu am putut sa ma inscriu in programul 'prima casa'.
Deci..estimativ...cam pe cand ar putea intra in vigoare acets act normativ? Ca sa stiu cat sa il mai rog pe contructor sa astepte..
Multumesc anticipat pentru raspuns.

Gina

Alte discuții în legătură

Prima casa edd edd Buna ziua, Va rog sa imi dati un raspuns la urmatoarea problema: Vreau sa accesey un imprumut pentru \'prima casa\'. Nu detin o proprietate in prezent, am ... (vezi toată discuția)
Cedare drepturi succesorale pentru a fi eligibil la prima casa michaella84 michaella84 Buna ziua, Eu si sotul meu am vrea sa ne inscriem in programul \"Prima Casa\" dar el nu este eligibil deoarece dupa decesul tatalui sau detine impreuna cu ... (vezi toată discuția)
Prima casa -Christian- -Christian- buna ziua. in urma cu 3 ani am dobandit cu titlu de mostenire un apartament de 55mp. mai pot aplica pentru prima casa? Sau numai dupa ce il voi vinde? (vezi toată discuția)