In prezent am 4 popriri pe salariu pentru care firma angajatoare face platile lunar. Recent discutam cu prietenul meu daca pe viitor, aceste datorii ale mele l-ar afecta in cazul in care ar dori sa faca vreun credit?asta in ideea daca am fi casatoriti. In prima faza raspunsul meu a fost nu, pentru ca nu vad de ce datoriile mele ar putea sa il afecteze....ma gandesc ca problema ar fi in cazul in care mi-ar cere sa il girez.
Ar putea sa ma lamureasca cineva in aceasta situatie? planurile noastre de viitor sunt destul de complexe si n-am vrea sa ne afundam in datorii; personal nu vreau sa repet greseli din trecut (datoriile prezente sunt de pe vremea cand eram casatorite si este suficient ca platesc eu pt ele, nu mai trebuie sa plateasca si altii).
Dacă după ce vă căsătoriți el va dori să acceseze un credit, va fi afectat în sensul că dvs nu-l veți putea gira, nici co-debitor nu veți putea fi la acel credit. Nici o Bancă serioasă nu va avea încredere și nu va accepta garanția unui rău platnic.
Dacă viitorul dvs soț va dori un credit, va fi nevoit să-și caute un alt girant, sau un alt co-debitor.
Girant
damaschin1962
Am calitate de girant iar persoana care a facut imprumutul nu a platit o perioada si drept urmare mi s-au pus popriri pe salarii, conturi si mi s-a anulat ... (vezi toată discuția)