Buna seara .
As dori sa stiu daca cineva s-a " impotmolit " sau poate a rezolvat problema obtinerii autorizatiei de construire pentru o sarpanta peste o scara de bloc . Pe scurt, am acordul a peste 2/3 dintre locatarii condominului in cauza ,am banii de la oameni,am licitatia pentru executie lucrare,am proiect de executie si .... primaria mi-a respins eliberarea autorizatiei de construire ,motivat de faptul ca nu indeplinesc conditiile impuse de prevederile art 39 din Legea 196/2018 ! Adica nu am acordul scris a 2/3 din numarul MEMBRILOR asociatiei ,chiar daca unii dintre ei locuiesc la trei strazi distanta ,dar fac parte din aceeasi asociatie . A obtinut cineva o autorizatie fara acest art 39 ?Daca lucrarea este aprobata de catre adunarea generala ? daca suma este prinsa in buget ? mai este nevoie de 2/3 ? Eu vad acest art 39 ca o obligatie CUMULATIVA ,adica am nevoie de acordul a 2/3 ( desi nu stiu de ce din total membri ai asociatiei ) daca : 1 .modific 2.folosesc spatiul rezultat in alte scopuri , Cred ca daca doar modific insa spatiul ramane in continuare comun,in aceiasi situatie ca si inainte,nu am nevoie de aceste 2/3 .Gresesc ? Oricum nu i-am putut lamuri pe cei de la primarie ,chiar daca ploua in case pana aproape la etajul 3 ,soclurile sunt distruse ,intr-unele apartamente este igrasie ......Multumesc
Incercati obtinerea acordului a 2/3 dintre membrii as. prop. - pentru ca oricum pe ceilati nu-i intereseaza.
Daca nici asa nu va aproba, incercati rezovarea in justitie - contencios administrativ.
Primaria stie ca aceste constructii sunt oricand "dispuse" sa faca un salt pe trotuar, sa produca pagube imense, asa ca incearca din rasputeri sa nu va elibereze aceste autorizatii de construire.
Cum spuneam, incercati sa va determinati vecinii, chiar daca nu apartin blocului dvs., sa va de-a acordul, vedeti sa aveti un scor mai mare de 2/3 dintre acestia, scoateti un certificat de urbanism si asteptati eliberarea autorizatiei de construire. Daca in 30 de zile nu o aveti in mana, va adresati instantei.
Mai putem discuta - am fost la un moment dat in situatia dvs., dar la noi a fost o alta situatie...
Succes!