avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Apartament cumpărat pe PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Apartament cumpărat pe PFA

Bună ziua. Eu sunt PFA, în sistem real, unul din coduri este 6820, închirierea și subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate. Vreau sa achizitionez un apartament, ca și PFA și sa îl închiriez în regim hotelier. Valoarea chiriilor va fi pusa la încasări. Pot sa pun valoarea apartamentului la cheltuieli? Impozitul pe care îl voi plăti la primărie va fi mai mare decât în cazul persoanelor fizice? Apartamentul, dacă este luat pe PFA, este luat în considerare în cazul unui partaj, este considerat bun comun? Mulțumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 11:23, 26 Februarie 2019
Este mai bine sa il achizitionati direct pe persoana fizica. Impozitul la primarie si cheltuielile notariale sunt mai mari pentru firme.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare frizerie cyp80myr cyp80myr Am 32 de ani si as dori sa deschid o frizerie,dar nu am calificare.Se poate?Am spatiul meu si pentru ca nu am calificare ,as dori sa inchiriez scaune.Daca se ... (vezi toată discuția)
Inchiriere apartament in regim hotelier Crina14 Crina14 Salutare..Sunt proprietarul unui apartament cu doua camere (camera de dormit si living) si doresc sa-l dau spre inchiriere in regim hotelier. Avand in vedere ... (vezi toată discuția)
Inchiriere apartament in regim hotelier - care tip de contract este valabil? Crina14 Crina14 Salutare..Sunt proprietarul unui apartament cu doua camere (camera de dormit si living) si doresc sa-l dau spre inchiriere in regim hotelier. Avand in vedere ... (vezi toată discuția)