avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Dividende distribuite asociatilor
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Dividende distribuite asociatilor

In anul 2018 s-au incasat dividende din dividendele distribuite pana in 2018. Totusi s-a depus o declaratie si s-a platit cass (pana pe 15 dec 2018) pentru depasirea plafonului .
Sia anul acesta se vor incasa dividende tot din cele distribuite inainte de 2018. Trebuie depusa declaratia unuca si platit cass?
Cel mai recent răspuns: tiheserv , utilizator 12:59, 26 Februarie 2019
Da. Daca asociatul incaseaza si in 2019 venit din dividende, nu are importanta pentru ce an, si daca acest venit va depasi plafonul celor 12 salarii minime brute pe economie din acest an, dupa data incasarii venitului se depune declaratia unica in care copleteaza partea de cass si pana la 15 decembrie va plati cotributia cass pe tot anul ca sa aiba reducerea de 5%.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dividende 2018, declaratie 2019 alex_tz2000 alex_tz2000 Buna ziua. In 2018 am depus declaratia unica cu un venit estimat sub plafon si am platit CASS pentru 6 salarii minime. Pana la sfarsitul anului am mai incasat ... (vezi toată discuția)
Dividende incasate in anul 2018, obligatii? ana.petrescu1963 ana.petrescu1963 Ce obligatii are o persoana care a incasat dividende in anul 2018? Care este cota si care este termenul de plata pentru impozit, cas si cass? (vezi toată discuția)
Dividende din venituri realizate in 2016 Jey82 Jey82 Buna ziua, in cazul in care in anul 2018 am distribuit dividende din venituri realizate in 2016 este nevoie de depunerea declaratiei unice si a platii ... (vezi toată discuția)