avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... contestare in instanta a deciziei de pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

contestare in instanta a deciziei de pensie

Buna ziua! Am primit decizia de pensionare (pensie anticipata partial) la data de 13 septembrie 2018. Mi s-a respins valorificarea adeverintei care atesta veniturile aferente acordului global si nu mi s-au valorificat salariile IC inscrise in carnetul de munca. Am depus contestatie in termen, dar inca nu am primit raspuns (au trecut peste 4 luni). Urmeaza, asadar, sa chem in judecata Casa de Pensii. Va rog sa-mi spuneti ce legi (articole, litere) trebuie sa invoc in formularul pe care-l voi depune la Tribunal, pentru fiecare dintre cele doua probleme mentionate. Si, daca nu cer prea mult, sa ma ajutati cu o formulare corecta a acestora. Multumesc.

Alte discuții în legătură

Recalcularea pensiei pentru veniturile realizate in acord global si veniturile din prime adonisvigalex adonisvigalex Am iesit la pensie la limita de varsta in 28.03.2010 conform legii 19/2000. La stabilirea pensiei nu au luat in calcul si veniturile realizate in ... (vezi toată discuția)
Grupa a ii a de munca bluejazz bluejazz Am obtinut de la societatea unde am lucrat adeverinta care atesta ca am lucrat in perioada 18.03.1969 – 01.06.1987 incadrat in grupa II a de munca.Am ... (vezi toată discuția)
Valorificarea acordului global pentru recalcularea pensiei paulfalcescu paulfalcescu 1-am refuzul casei de pensii privind recalcularea pensiei in care sa include si acordul global 2-vreau sa-i dau in judecata ; va rog sa ma ajutati cu: -cui ... (vezi toată discuția)