avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Valorificarea acordului global pentru recalcularea ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Valorificarea acordului global pentru recalcularea pensiei

1-am refuzul casei de pensii privind recalcularea pensiei in care sa include si acordul global
2-vreau sa-i dau in judecata ; va rog sa ma ajutati cu:
-cui ma adresez(tribunal,judecatorie--ce department???)
-un model de cerere de chemare in judecata
-care sunt actele ce trebuiesc depuse la dosar
-daca pot fi reprezentat de un avocat din oficiu(gratuit),judecat in lipsa sau trebuie sa ma prezint la process sa-mi sustin cauza

va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Adalbert Gabriel Gazdovici , Avocat 18:17, 25 Iunie 2015
Cererea de chemare în judecată se adresează tribunalului. Nu este obligatoriu să scrieţi secţia sau completul (oricum, denumirea lor diferă de la o instanţă la alta).

În privinţa documentelor, ele depind de conţinutul cererii. În situaţia în care contestaţi o decizie de pensie, cererea va fi însoţită, de principiu, de copia deciziei, de copia carnetului de muncă, de copia adeverinţei, de copia răspunsului şi de un talon de pensie. Dacă solicitaţi doar valorificarea adeverinţei, nu mai trebuie să anexaţi o decizie de pensie.

Puteţi să solicitaţi judecarea cauzei în lipsa dvs. şi chiar este indicat să o faceţi. În litigiile civile, prezenţa în faţa instanţei nu este obligatorie, iar litigiile având ca obiect valorificarea veniturilor realizate în acord nu ridică probleme. De regulă, dacă are toate actele la dosar, instanţa râmâne în pronunţare de la prim termen.
Ultima modificare: Marți, 23 Iunie 2015
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Gabriela Pintea a scris:

Cererea de chemare în judecată se adresează tribunalului. Nu este obligatoriu să scrieţi secţia sau completul (oricum, denumirea lor diferă de la o instanţă la alta).


Nu este obligatoriu sa scrie completul? :O Nici sanatos nu este. De unde ar putea sa stie completul la momentul formularii cererii cand acesta - teoretic si practic - este distribuit aleator? :-/
:foottap: Vă plictisiţi, domnule u.b.i.k., sau căutaţi nod în papură?

De complete specializate aţi auzit? Dacă n-aţi auzit, vă invit să citiţi Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciară.
[ link extern ]
Dacă aţi auzit, este destul de grav că le confundaţi cu completele de judecată.
Plictisit? Cu d-voastra pe formum? :bow: Nici vorba!

Ma intrebam doar ce intelegeti d-voastra prin "complet specializat" altceva decat "complet de judecata specializat" numerotat in cadrul fiecarei sectii de la 1 la cate or fi, (ca de ex: LM1 adica litigii de munca 1; C12 - civil 12, etc) Pentru ca din ceea ce ati scris parea ca d-voastra faceti o fina distinctie intre cele doua care mie imi scapa.
Daca tot ati postat aici linkul catre toata legea de organizare judecatoreasca ce ar fi daca ati indica si un articol care sa va dea dreptate, eventual si unul din procedura civila unde sa fie scris faptul ca reclamantul mentioneaza completul specializat caruia i se adreseaza.
:flowersblue:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune in instanta pentru a beneficia de drepturi de pensie anucy anucy TATAL MEU ARE URMATOAREA INTREBARE:LA 41 DE ANI VECHIME,16,8 LUNI SI 20 DE ZILE GRUPA 2,POATE DA IN JUDECATA LA CONTECIOS ADMINISTRATIV PENTRU A PUTEA IESI LA ... (vezi toată discuția)
Recalcularea pensiei pentru veniturile realizate in acord global si veniturile din prime adonisvigalex adonisvigalex Am iesit la pensie la limita de varsta in 28.03.2010 conform legii 19/2000. La stabilirea pensiei nu au luat in calcul si veniturile realizate in ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie - acord Irina IOSIP Irina IOSIP Bună ziua, Ref. acord: am solicitat includerea acordului in 2005, 2006 și 2006. [u]Nu am primit un raspuns explicit[/u] pentru aceasta problema de la ... (vezi toată discuția)