avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1044 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Boxa apartament
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Boxa apartament

Urmeaza sa cumpar o locuinta in bloc vechi. Proprietarul imi spune ca are boxa pe care am si vazut-o dar acea boxa nu este intabulata si nici nu apare pe contractul de vanzare pentru e spatiu comun in acel bloc. In situatia mea nr boxelor este mai mic decat apartamentele din scara ( e posibil ca unii proprietari sa fi lipit mai multe boxe sa fie mai mari).
Daca semnez un proces verbal de receptie boxa? Cum este facuta identificarea ei? Schita nu avem iar acolo e putin cam haos, destul de inghesuite cei drept,. Chiar am nevoie de o explicatie, m-ar ajuta foarte mult, va multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 20:21, 26 Februarie 2019
Respectiva boxa este din constructie ? sau s a construit pe parcurs ? adica cine a vrut si cine a putut !
Daca este din costructie ce este mai putin posibil , trebuie sa existe un document , adica a fost cumparata separat de apartament ( este primul proprietar ? ) in caz contrar , a fost construita ulterior ca si celelalte boxe .
Un sfat : nu o luati in calcul cand negociati pretul apartamentului pentru ca nu se stie ce rezerva viitorul !
Este amenajata de locatari dupa constructia imobilului ( ei sunt al doilea proprietari).
Pot sa preiau boxa ( spatiu comun fiind) prin proces verbal de receptie? Sunt sanse sa vina cineva sa imi zica ca nu am voie?

Va multumesc
Atat timp cat vanzatorul este proprietar strict pe bunul apartament nu poate vinde boxa care in situatia mentionata reprezinta parte comuna
Incercati sa solicitati date relevante la presedintele de asociatie
Atat timp cat spatiile delimitate si utilizate drept baxe nu fac obiectul proiectului imobilului de locuit in comun,legal acestea nu exista
Mai mult eventual control poate genera obligatia dezafectarii acestora
Nu va hazardati sa preluati scriptic pretinsa boxa
Nu va asumati responsabilitatea sa achitati suplimentar eventuale sume pretinse de vanzator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Boxe construite fara autorizatie AlexSNY AlexSNY Am cumparat un apartament intr-un bloc nou unde dupa receptie s-au construit boxe, dar nu apar in proiect. In contractele de vanzare cumparare era o clauza ... (vezi toată discuția)
Boxa la subsolul blocului Daniel87dsd Daniel87dsd Buna ziua. Am cumparat un apartament si as dori sa stiu ce demersuri pot face pentru a obtine acces la una din cele 2 boxe situate la parterul blocului? ... (vezi toată discuția)
Boxa la subsolul blocului patrichicristina patrichicristina Am cumparat un apartament cu 3 camere cu o suprafata de 96mp.etaj 1 ap 1.Vechiul proprietar a cumparat apartamentul de la un domn care a detinut 2 apartamente ... (vezi toată discuția)