Buna ziua!
Am si eu o intrebare. Daca mi s-a gresit calcularea indemnizatiei, adica in loc de 776 cat ar trebui sa primec ,mi s-a calculat la 600 si voi depune o contestatie mi se vor da retroactiv banii de pe lunile pe care am primit deja banii(3 luni). Mentionez ca s-a produs aceasta eroare din cauza ca secretara mi-a completat gresit adeverinta. Acum voi depune o noua adeverinta completata corect.
Multumec!
Adeverinta trebuie sa o completeze un inspector de personal, nu o secretara.
Daca gresesla se afla la companie, ei trebuie sa suporte diferenta intre indemnizatia cuvenita si cea primita.
Statul va recalcula indemnizatia si o va modifica, dar greseala nu se afla la ei, deci nu va vor da ei diferenta de bani.
Am uitat sa mentionez ca lucrez in cadrul scolii, sunt invatatoare, ca urmare secretara completeaza astfel de acte. Acum ea imi reproseaza ca nu i-am zis cum sa-mi completeze. Ce pot sa fac?
Secretara nu are dreptul sa completeze adeverinte.
Este necesar un curs de inspector de personal.
Ati discutat cu directoarea institutiei?
Daca nu va puteti intelege cu ei, banuiesc ca ii puteti da in judecata.
Daca dna secretara nu are curs de inspector de personal si face adeverinte, sigur sunt niste consecinte legale.
Nu este treaba dvs sa ii spuneti cum sa va completeze adeverinta. Daca nu are competenta necesara, nu are dreptul sa o faca.
Scoala este responsabila de eroare si directoarea nu trebuia sa dea o astfel de responsabilitate unui om care nu are competenta necesara.
Vazand ca mi-ati raspuns la cele doua intrebari as vrea sa mai precizez ceva.
Am nascut in aprilie 2009, 12 luni inainte- mai 2008-aprilie 2009. Secretara mi-a completat sept 2008- august 2009 perioada in care am fost angajata lor(,in august am depus dosarul), aici e greseala. Cei de la Servicii Sociale mi-au luat in calcul doar cele 8 luni dinainte de nastere si au impartit la 12, asa s-a ajuns la 600, ceea ce eu cred ca nu e corect. Din cate stiu eu, trebuie sa ai 12 luni lucrate inainte de nastere, eu am , dar pe adeverinta nu aparea. Si inca o problema , nici pana azi nu am primit decizia, deci ii consider si pe ei vinovati. Daca o primeam din timp puteam rezolva problema inainte de a se ajunge aici.
Sper ca ati avut rabdare sa cititi tot ce am scris. Multumesc inca o data!
Cu o adeverinta doar pe 8 luni anterioare nasterii nici nu trebuia sa va dea indemnizatie, nu ati demonstrat ca aveti dreptul.
La dosar ati adus adeverinta si de la precedentul angajator?
Nu "secretara" de la ultimul loc de munca trebuia sa completeze adeverinta cu lunile de la fostul angajator.
Adaugati la dosar aceasta adeverinta pentru lunile lipsa si cereti recalcularea.
Trebuie sa va asumati si dvs o parte din vina, ar fi trebuit sa cititi adeverinta si sa rezolvati de atunci situatia.
Din cate inteleg, Serviciile sociale au gresit in favoarea dvs.