avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1774 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general incasare garantie buna executie de catre o firma ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

incasare garantie buna executie de catre o firma suspendata

buna ziua. va rog sa ma ajutati daca se poate in urmatoarea situatie:
o firma suspendata (platitoare de TVA) are de incasat o garantie de buna executie pentru un contract incheiat anterior suspendarii activitatii.
problema este ca firma trebuie sa emita factura pentru incasarea garantiei.

Intrebare: are voie firma sa emita factura? operatiunea nu genereaza nici un fel de venituri, nu reprezinta desfasurarea unei noi activitati...

Cel mai recent răspuns: LUST EXPERT , Consultant fiscal 10:30, 20 Noiembrie 2009
Deoarece firma este platitoare de tva, in momentul in care veti intocmi factura aveti obligatia de a colecta tva care tb achitat catre stat . Solutia este : anularea suspendarii, depunerea declaratiilor si reluarea suspendarii.
Deoarece garantiile nu sunt operatiuni ce se includ in sfera de aplicare a taxei pe valoarea adaugata nu este necesar ca sumele respective sa fie reflectate in facturi. in cazul in care sunt totusi evidentiate pe facturi, se va face mentiunea "Neinclus in baza de impozitare" la coloana de taxa pe valoarea adaugata.
Avind firma suspendata nu aveti voie sa emitei facturi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incasare garantie buna executie de catre o firma suspendata dorinut dorinut buna ziua. va rog sa ma ajutati daca se poate in urmatoarea situatie: o firma suspendata (platitoare de TVA) are de incasat o garantie de buna executie pentru ... (vezi toată discuția)
Factura de penalitati in decontul de tva simina_anca simina_anca Am emis o factura de penalitati catre un furnizor pt. neexecutarea la timp a unor lucrari(factura este fara tva). Unde se trece aceasta factura in decontul de ... (vezi toată discuția)
Contabilitate marfuri in consignatie taie taie Buna, Va rog sa ma ajutati intr-o problema: cum se inregistreaza in contabiliate marfurile care se vand in regim de consignatie, atat la consignant cat si ... (vezi toată discuția)