avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... PFA Presedinte asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

PFA Presedinte asociatie

Buna dimineata! Daca presedintele asociatiei are PFA si vrea sa faca contract de prestari servicii cu asociatia ce cod CAEN ar trebui sa aiba sa poata presta? PFA-ul are codul CAEN 7022. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 12:27, 27 Februarie 2019
Pentru presedinte se face contract de mandat, conform prevederilor legale.
Presedintele unei asociatii de proprietari este persoana aleasa prin vot si nu o entitate juridica reglementata prin lege gen PFA, SRL, SNC etc. Prin urmare activitatea sa nu este o prestatie. Pentru activitatea prestata poate fi remunerat in baza unui contract de mandat. Alte prestatii de servicii in baza unui PFA nu poate presta pt ca in calitatea pe care o are ca si persoana (proprietar) s-ar gasi intr-o situatie de conflict de interese.
Legiuitorul a dispus dispozitii concrete in ceea ce priveste raportul juridic in baza caruia reprezentantul legal al asociatiei d e proprietari poata eexercita responsabilitatile aferente functiei,respectiv contract de mandat
Dl presedinte poate sa aiba orice cod CAEN, dar in mod logic trebuie sa se abtina de la orice activitate in sensul celor aratate de Dvs. pentru a inlatura orice banuieli, intelegeti, da?
Dar daca firma dl-ui presedinte este ce-a mai tare din parcare pe o anumita activitate, atunci dl. presedinte poate face o oferta de prestari de servicii care va fi analizata de mb. com. ex (inclusiv a d-lui presedinte, nu?). Cum vedeti aceasta situatie? Este un conflict de interese? Eu zic ca DA si atunci dl. presedinte sa-si vada de interesul sau, dar la celelalte cateva sute/mii de asociatii din oras, dar nu la ce-a pe care o conduce!
Aceasta este parerea mea, ca oricum ar face el (chiar in coditiile in care executa o lucrare de f. buna calitate la asociatia dvs. si mai ofera si cate un buchet de flori fiecarui proprietar - tot rau va iesi), spuneti-ii sa se abtina!
Mult succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raport de munca intr-o asociatie de locatari Cornel  Vasile Cornel Vasile Problema care s-a pus in ultima vreme institutiile abilitate este daca [b]o asociatie de locatari [/b]poate incheia sau nu contracte individuale de munca ... (vezi toată discuția)
Cod caen pentru firma ce va desfasura activitate de contabilitate pentru asociatia de proprietari Iordache  Victoria Ioana Iordache Victoria Ioana Buna ziua! As vrea sa ma lamuriti, daca se poate sa infiintez o societate cu cod de activitate CAEN 7022 \\"Activitati de consultanta pentru afaceri si ... (vezi toată discuția)
Pfa presedinte asociatie proprietari buna ziua, ca presedinte ... andrey23ken andrey23ken PFA Presedinte Asociatie Proprietari Buna ziua, Ca presedinte de bloc se poate infiinta PFA pentru contract de prestari servicii cu asociatia de ... (vezi toată discuția)