Buna Ziua.Situatie - prorietarul unui apartament este plecat din tara de multa vreme.Intre timp a decedat .In apartament au locuit rude/cunostiinte .De cca. 2 ani apartamentul este gol.A ramas cu restante le intretinere.La o verificare am ajuns la concluzia ca apartamentul este fara proprietar.Daca am cerul administratorului/presedintelui date ale defunctului proprietar sau ale cunostintelor acestuia /am fost refuzat pe motiv de confidentialitate a datelor - nr. telefon,nume persoana etc. Vreau sa stiu daca pot cere cenzorului sa faca presiuni pe administrator / presedinte sa faca demersuri legale in identificarea unui urmas sau pentru declarare apartamentului ..fara proprietar. Daca aveti forma legala. Multumesc.
Sunt membru al comitetului executiv si nu mi se pare normal ca administratorul si presedintele tergiverseaza rezolvarea acestei probleme. Sa ai sume nerezolvate de cca. 2 ani si sa stai ..sa astepti ... Ma gindeam ca se poate pune o presiune prin cenzor pentru initierea unui demers. Se pare ca nu exista posibiitatea. Multumesc.
Poate pune presiune...Ii poate atrage atentia ca nu-si indeplineste atributiile legale si pentru asta poate raspunde pentru daunele cauzate asociatiei, atat civil cat si penal...
ART. 58
(1) Presedintele asociatiei de proprietari si membrii comitetului executiv pot fi remunerati pe baza unui contract de mandat, conform hotararii adunarii generale a proprietarilor, consemnata in procesul-verbal. (2) Pentru neindeplinirea atributiilor ce le revin sau pentru depasirea atributiilor legale si statutare, presedintele asociatiei de proprietari, membrii comitetului executiv, respectiv membrii comisiei de cenzori ori, dupa caz, cenzorul raspund personal sau solidar pentru daunele si prejudiciile cauzate proprietarilor sau tertilor, dupa caz
Cititi legea 196/2018 pentru o mai buna lamurire. Daca vreti sa mergeti in instanta solicitati ajutorul unui avocat specializat...
Atentie ca anumite datorii se prescriu dupa trei ani...
Administratorul este angajatul asociatiei si are o anumita raspunede...acest caz este de competenta presedintelui.
ynocentta
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Cenzorul are atributii strict in directia verificarii si vizarii pentru legalitate a documente,or asociatiei de proprietari ,a listelor lunare de intretinere
Pentru corecta si completa dv informare studiati responsabil disp L nr 196/2018
Responsabili pentru acte si actiuni pentru recuperare sume cu titlu de restanta sunt administratorul de imobil care detine obligatia sa notifice debitorul
In caz ca debitorul nu intelege sa acopere debitul,presedintele de asociatie are obligatia legala sa demareze procedura de recuperare debit in instanta de judecata