avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... CEDO
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

CEDO

Pentru a adresarea unei contestatii la CEDO pot fi folosite hotararile penale comunicate la domiciliu de instante ,doar cu semnatura grefierului si stampila?
Termenul de 6 luni pentru depunerea cererii la CEDO trebuie sa curga de la decizia instantei de control judicar Curtea de Apel sau de la hotararea ICCJ ca instanta de recurs , (art.35 .1 nu impune reclamanţilor să fi recurs la procedura de revizuire sau la un recurs extraordinar).
In situatia in care s-a facut recurs ,CEDO va refuza cererea ca inadmisibila , depasindu-se cele 6 luni de la decizia finala?
Cel mai recent răspuns: alinmocanu61 , utilizator 20:08, 27 Februarie 2019
Va multumesc pentru raspunsuri.

Am intrat in ceata definitiv.

Pe site-ul CEDO termenul de depunere a cererii este de 6 luni de la comunicarea deciziei finale.
Eu stiam ca termenul este de 4 luni , masura aplicata de de la semnarea tuturor statelor a modificarilor cerute, deci de cativa ani buni

.Decizia finala este decizia CAB( APEL) sau decizia ICCJ (RECURS)?

Doresc sa cunosc daca dupa judecarea recursului pe fond si respingerea lui ca nefondat , comunicarea hotararii fiind primita la domiciliu in data de 21.11.2o18 se mai poate face cerere la CEDO ?

ICCJ nu a vrut sa verifice echitatea procesului in conditiile art.6 CEDO ,limitandu-se doar la motivul de recurs, justificand motivarea prin niste aberatii rar intalnite.
La CEDO sunt multe sanse de a se aproba ca admisbila cererea in primul rand pentru incalcarea repartizarii aleatorii si pentru incalcarea dreptului la aparare.

la recursul in casatie se mai poate introducere cerere pentru sesizarea CCR ,ICCJ pentru dezlegarea unei chestiuni de drept sau este tardiv, termenul final fiind pana in apel?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs in casatie....obligatoriu la cedo? ionut_daniel ionut_daniel Buna ziua.....am fost condamnat de o curte de apel, si hotararea a ramas definitva, fiind Tribunalul instanta de fond iar curtea de apel...instanta finala ... (vezi toată discuția)
Condiții cedo Nătăfleț Nătăfleț Ce condiții trebuiesc îndeplinite pentru un dosar la CEDO? (vezi toată discuția)
Cedo anju anju Care este modalitatea de sesizare a CEDO in condițiile dispunerii unei soluții de către ICCJ ? (vezi toată discuția)