As dori un sfat juridic.La noi in institutie suntem obligati sa semnam un tabel prin care ne angajam sa acceptam in perioada noiembrie-decembrie 2009 diminuarea lunara cu 15,5 % a salariului dar programul va ramane neschimbat.Daca nu acceptam vom efectua cate 4 zile de concediu fara plata "cu toate consecintele legale care decurg" din refuz.Nemultumirea mea este ca vom fi obligati sa renuntam la bani si nici zilele libere nu ni se vor da decat "la mica intelegere" adica neoficial.Eu cu "mica intelegere m-am cam fript cand m-am invoit 2 ore la un sef si el a zis ca nu e adevarat! Deci vom pierde zilele!Si de ce la mica intelegere?Ni s-a spus ca altfel vom avea intrerupere la cartea de munca, dar e o minciuna!Legea 329/2009 prevede ca nu pierzi si vechimea ci doar salariul!
In concluzie dati-mi un sfat!!!!!!Ce-ar putea sa-mi faca sa ma dea afara?!
Precizez ca o parte din colegii mei si-au luat deja CFS!
art.10 din Legea nr.329/2009 prevede la alin.4 ca in lipsa acordului sau in cazul in care, ca urmare a optiunii exprimate de salariat, nu se poate asigura continuitatea serviciului de interes public, intervalul si numarul de zile libere, precum si reducerea programului se stabilesc de conducatorul institutiei publice, astfel incat sa nu fie efectuate mai mult de 4 zile libere intr-o luna, iar diminuarea salariului sa nu depaseasca nivelul prevazut la alin. (1).
Zilele libere sau, dupa caz, reducerea programului de lucru prevazute la alin. (1) si la alin. (3)-(5) nu afecteaza durata concediului de odihna anual si sunt asimilate unei perioade de activitate, inclusiv in specialitate, efectiva. Salariatul beneficiaza in aceasta perioada de toate drepturile cuvenite, potrivit legii, altele decat cele salariale (alin.6).