avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 450 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Proprire cont
Discuție deschisă în Executare silită

Proprire cont

Buna ziua ,am un cont la Unicredit pe care nu îl folosesc dar este pusă și o proprire,la actualul loc de munca banii ii încasez in mâna , in luna Martie urmează sa intru in concediu de risc maternal având 3 luni de sarcina din cunoștințele mele banca/executorul nu au voie sa pună proprire pe concedii/indemnizații/alocații ,întrebarea mea este ce card/cont ar fi necesar sa îmi redeschid doar pentru concediu și indemnizație fără a mi se pune proprire.Daca as dori sa se vireze pe contul soțului ar fi o problema dacă as da contul lui ? Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Mia4 , utilizator 14:23, 2 Martie 2019
Contul curent la orice Bancă este UNIC și UNIVERSAL pentru toate tipurile de operațiuni. Dacă un Executor Judecătoresc la cerea creditorului va decide blocarea contului, Banca se va conforma și va bloca contul dvs. Cardul indiferent de tip (debit sau credit), nu-l veți mai putea folosi, deci nu veți mai putea scoate banii de la ATM.
Ultima modificare: Joi, 28 Februarie 2019
Dapix, utilizator
Cand veti incasa alocația si indemnizatia pt copil sunati la banca pt deblocarea sumelor respective.
Legea spune clar,nu va pot pune poprire pe aceste venituri.
Banca nu stie de unde provin banii încasati ,sunati si ii anuntati .
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprie cont bancar SzJakab SzJakab Buna ziua. Din cauza unor datorii la banca mi s-a pus proprire pe contul bancar. Mentionez ca pe acest card incasez pensia dar nu mai am acces deloc la acest ... (vezi toată discuția)
Alocatie copil raluk79 raluk79 Buna ziua, Am un card pe care primeam lunar indemnizatia copilului ; in momentul in care mi s-au virat ultimii banii, cand copilul a facut 2 ani, eu mai avand ... (vezi toată discuția)
Poprire concediu risc maternal florescumirela86 florescumirela86 Buna Ziua! Daca am o proprire pe un cont si intru in concediu de risc maternal,propirea mai este valabila? (vezi toată discuția)