avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1358 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce tip de nereguli se pot remedia prin Programul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce tip de nereguli se pot remedia prin Programul National de Cadastru si Carte Funciara?

Buna ziua,
Din 2008 sunt proprietarul unui imobil ( casa+teren) provenit dintr-o dezmembrare, in 2 loturi, facuta cu mai mult de 10 ani in urma.
In 2016, dupa ce am vandut la bloc m-am mutat aici, la tara. Fiind totul vechi si foarte degradat am inceput cu reconstructia gardurilor. Ce am constatat eu:
1. Referitor la deschiderea din fata a imobilului dezmembrat aici s-a creat o suprapunere. Deci, la poarta, conform dimensiunilor lotului meu, peretele casei vecinului, care nu e de tip calcan, este pe lotul meu.
2. Referitor la deschiderea din spate a imobilului dezmembrat aici s-a creat in schimb o lipsa de aprox. 1,5 m. Culmea este ca vecinu isi revendica el aceasta lipsa!!!!
3. Imobilul care s-a dezmembrat are forma de trapez dreptunghic, cu baza mica la strada. Cadastristul, conform solicitarii si ca sa para totul in regula, a transformat lotul in dreptunghi. Daca ar fi respectat forma si dimensiunile reale ale imobilului s-ar fi observat ca noua granita intre proprietati nu este paralela nici cu casa vecinului si nici cu casa mea. Astfel, la poarta acest nou hotar trece prin peretele casei vecinului iar in partea din spate se apropie, la mai putin de 1m, de casa mea. Mai mult decat atat, intrarea mea in casa fiind prin lateral, un gard despartitor m-ar impiedica si mai mult.
Am crezut ca se rezolva totul pe cale amiabila. Cu vecinu nu se poate insa discuta. Zice ca el a cumparat primul si nu-l intereseaza ce probleme am eu acum si cum ca, el a respectat dimensiunile din documentatia lui si nu-l intereseaza ca documentatia de dezmembrare nu reflecta realitatea din teren si din titlul de proprietate. Chiar daca, conform dimensiunilor din documentatia mea si peretele casei lui si teava de gaz sunt la mine nu-l intereseaza. Dezmembrarea insa a fost facuta chiar de el.
Nu stiu insa cum a obtinut autorizatie de construire. Cum a fost posibil asa ceva?
Cu ocazia masuratorilor facute vara trecuta prin Programului National de Cadastru si Carte Funciara a reiesit o suprafata a lotului dezmembrat mai mare, bineinteles. In toamna m-am prezentat cu documentele solicitate si s-a constatat ca intradevar la dezmembrare nu s-a tinut cont nici de situatia din teren si nici de titlul de proprietate. Toate constatarile mele cat si reaua-credinta a celui care a facut dezmembrarea au fost confirmate.
Prin acest PNCCF mi s-a promis o noua masuratoare la fata locului, in vara .
Intrebarile mele sunt:
1. Se pot remedia in cadrul acestui PNCCF toate aceste ”nereguli”?
2. Daca nu, unde pot depune contestatie impotriva aceastei documentatii cadastrale/acestui flagrant? OCPI/ ANCPI/ instanta?
Va multumesc mult.

Alte discuții în legătură

Cadastru facut pe terenul meu sharkerz sharkerz Cand am construit casa am avut posibilitatea de a construi la calcan (cu acordul notarial al vecinului) . Totusi m-am retras 30cm de la hotar , in aceasta ... (vezi toată discuția)
Mostenire sttela55 sttela55 tata si fratele lui au cumparat un teren de 1000 m/p , apoi l-au impartit in 500 m/p fiecare. Si-au facut casa fiecare , au decedat si ei si sotiile lor si ... (vezi toată discuția)
Acord construcție la calcan annesis annesis Buna seara, Am CU pentru construcție unde este specificat cuplare la calcan , doar ca vecinul nu e construit pe calcan la limita de proprietate, iar eu ... (vezi toată discuția)