avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1200 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divortul
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divortul

Dupa divort nu achita pensia alimentara,cum sa procedez?Am avut avocat si vreau sa stiu de ce tatal copilui nu achita?

Nota moderator: nu dati date cu caracter personal in mod public.
Ultima modificare: Joi, 28 Februarie 2019
Liliana Gradinaru, Avocat
Cel mai recent răspuns: Tanya2005 , utilizator 14:13, 1 Martie 2019
Nu conteaza cine este avocatul,nu acesta raspunde pt faptele clienților.Daca nu puteti sa mergeți la un executor judecătoresc pt a pune în executare sentința prin care s a stabilit pensia de întreținere angajați un av pt a va asista în aceste demersuri.
Eu pot sa ma prezint la executorul judecatoriei,dar nu stiu daca nu este tarziu,nu achita din 2015 luna octombrie
puteti solicita pt ultimii 3 ani.
Mergeți la un executor judecătoresc cu hotararea legalizata si o cerere de executare silită; puteți formula și o plângere penală pentru abandon de familie.
Eu nu am stiut ca puteam sa ma adresez la executorul judecatoresc in timp de pina la 3 ani,au trecut Mai mult de 3 ani,ce sanse am si are rost sa depun cerere?

Alte discuții în legătură

Neplată pensie alimentară 3 luni consecutiv și peste Gabriela F. Gabriela F. Bună ziua, Am un copil în vârstă de 4 ani. Tatăl lui n-a mai plătit pensia alimentară din luna februarie inclusiv și suntem în luna mai. Vă ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara original_lilith original_lilith sunt divortata din septembrie 2007. instanta a hotarat ca fostul meu sot sa plateasca pensie alimentara 90 lei pana la majoratul copilului. acesta a platit ... (vezi toată discuția)
Neplata pensie alimentara- cum pot recupera pensia restanta ? roxanaioana2013 roxanaioana2013 buna ziua.mam divortat in 2011,in urma casatoriei a rezultat un minor....instanta a decis ca tatal copilului sa dea pensie alimentara 170 ron.de atunci si pana ... (vezi toată discuția)