avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1065 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Ingrijire
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Ingrijire

Buna ziua, as avea nevoie de o informatie !
Tatal meu in varsta de 77 de ani ,este diagnosticat cu Coxartroza avansata, de aproximativ 7,8 ani merge destul de greu doar cu ajutorul carjelor . De operatie de sold nu poate fi vorba,avand probleme cu inima! Intrebarea mea este ,ar putea beneficia de vreun grad de invaliditate in conditiile in care nu se poate ingriji singur? Mama este cea care il imbraca si il incalta,dar si dânsa a fost diagnosticata de curand de aceasta boala,momentan se afla pe lista la operatie de sold ! Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 20:53, 28 Februarie 2019
Mergeti la medic doar acolo veti afla incadrarea in grad de handicap si necesitatea insotitorului.
Dupa implinirea varstei standard de pensionare nu se mai poate beneficia de pensie de invaliditate.
Doar indemnizatie de handicap.
Detalii incadrare in grad de handicap, aici:

[ link extern ]
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis de conducere - compatibil cu pensia de invaliditate gradul i? aly_yoana aly_yoana Un cetatean are indemnizatie de handicap grad 1, pensie de invaliditate grad 1, cu indemnizatie de insotitor, si permis de conducere. Are dreptul sa circule cu ... (vezi toată discuția)
Pensie handicap ContSters500119 ContSters500119 Pot beneficia de pensie de handicap în urma unei operații de nefrectomie cauzata de o tumora renala maligna și extirparea rinichiului stg, glanda ... (vezi toată discuția)
un bolnav cu schizofrenie are dreptul la un insotitor? ganditor ganditor sora unei cunostinte este diagnosticata cu schizofrenie este pensionata de boala ,necesita ingrijire pentru a urma tratamentul va rog sa imi spuneti are ... (vezi toată discuția)