avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Acordare ajutor inmormantare pentru parinte angajat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Acordare ajutor inmormantare pentru parinte angajat

Poate acorda o microintreprindere ajutor inmormantare unui angajat, pentru decesul unui parinte, fara ca acesta sa plateasca contributii sociale si impozit?
Mentionez ca societatea este platitoare de impozit pe venitul microintreprinderilor?
Cel mai recent răspuns: sirbuana , utilizator 15:16, 4 Martie 2019
Poate acorda o microintreprindere ajutor de inmormantare unui angajat, pentru decesul unui parinte.

Ajutoarele de înmormântare nu sunt impozabile. (art.76 alin.4 lit.a C.fisc.) si nici nu se cuprind în baza lunară de calcul al contribuțiilor de asigurări sociale (art.142 lit.b C,.fisc.)
Daca aceste ajutoare nu sunt stipulate nici in contractul de munca al angajatului si nici in ROI, se pot acorda fara a fi impozabile?
Da, se pot acorda in baza unei decizii a angajatorului .
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Echivalent salariu de baza deces functionar public gh3gh1 gh3gh1 Ce contributii se datoreaza pe echivalentul salariului de baza in caz de deces functionar public? (lege 188/1999)? (vezi toată discuția)
Norma de hrana maria iasi maria iasi Daca pentru indemnizatia de hrana acordata personalului din sistemul sanitar , angajatul datoreaza contributii de asigurari sociale si contributii de asigurari ... (vezi toată discuția)
Acordare tichete cadou moise_anca moise_anca Este legal sa se acorde tichete cadou angajatilor care lucreaza in zilele de sambata si duminica???Sau aceste tichete cadou se pot acorda doar ocazional(Paste, ... (vezi toată discuția)