avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 997 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Înscrierea casatoriei și divorțului din ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Înscrierea casatoriei și divorțului din străinătate

Buna ziua,

Am fost căsătorită in Italia cu un cetățean italian pentru o scurta perioada, nici unul nu și-a schimbat numele in aceasta căsătorie.
Eu niciodată nu am înregistrat in România aceasta căsătorie/divorț și acum după mulți ani întâmpin probleme.
Nu m-am recăsătorit dar stau cu un roman in Anglia cu care am făcut un copil, când am fost la consulat ca sa schimb certificatul copilului din englezesc in românesc aceștia mi-au cerut sa înregistrez căsătoria/divorțul de acum mulți ani înainte sa pot schimba certificatul copilului.
Întrebare:
1. Dacă ma duc in romania și înscriu aceasta căsătorie/divorț pot sa ii schimb imediat certificatul copilului? sau trb sa aștept pana se pronunța aceasta căsătorie/divorț ?
2. Cum pot pleca înapoi in Anglia cu copilul, trebuie sa ii fac pașaport ? ( nu as vrea sa stau in țara 1 luna pana ii vine certificatul ca sa ii pot face pașaport, in total sa trebuiască sa stau 2/3 luni), ce opțiuni am?
Ultima modificare: Vineri, 1 Martie 2019
Alexandra22221, utilizator
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 11:13, 4 Martie 2019
Chiar nici un raspuns? Ma gandeam ca sunt avocati aici, Dar se pare ca m-am inselat.
Demersurile de inregistrare a casatoriei pot fi facute prin avocat, nu trebuie sa fiti prezenta personal. Mentiunile se fac pe marginea actului de nastere la starea civila din localitatea respectiva,

Insa hotararea de divort trebuie mai intai recunoscuta de instantele din tara noastra prin procedura de exequator.

Fiecare din etape presupun o serie de acte si cel mai bine ar fi sa luati legatura cu un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreu sa divortez in anglia ioanagab ioanagab Buna, In aprilie 2007 m-am casatorit in Anglia cu un cetatean francez. Avem un copil de 8 luni si intentionez sa divortez iar apoi sa ma intorc in Romania ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am nevoie de ajutorul dumneavoastră privind înregistrarea ... CristinaRanvir CristinaRanvir Buna ziua! Am nevoie de ajutorul dumneavoastră privind înregistrarea divorțului meu din 2021! M-am căsătorit cu cetățean indian pe teritoriul Marii ... (vezi toată discuția)
Acte pentru a doua casatorie in italia Nna81 Nna81 Buna ziua tuturor! Sunt divortata in Italia de un cetatean italian. As dori sa ma recasatoresc in Italia cu un alt cetatean italian. Credeti ca ar trebui sa ... (vezi toată discuția)